Anställda sitter vid bord på Tres huvudkontorTre har blivit utsedd till Sveriges femte bästa arbetsplats och den bästa inom telekombranschen. Foto: Pressbild/Tre

Utmärkelser

Tre är en av Sveriges bästa arbetsplatser. För sjätte året i rad tar sig operatören in på topp tio-listan över Sveriges bästa arbetsplatser och detta år slutade man på plats fem, det visar den årliga listan från Great Place to Work. Tre är dessutom den bästa arbetsplatsen i hela telekombranschen.

Mobiloperatören Tre har återigen tagit sig in på topp tio-listan över Sveriges bästa arbetsplatser, det visar Great Place to Works årliga lista. Det är sjätte året i rad som Tre tar sig in på den listan. I år klättrar operatören två placeringar från sjunde till femte plats.

Utmärkelsen är baserad på en medarbetarundersökning där företagens anställda får tycka till om sin arbetsplats.

Tre är den bästa arbetsplatsen i branschen

Tre är inte bara den femte bästa arbetsplatsen i Sverige man knäpper även alla andra operatörer på näsan genom att vara bäst i hela telekombranschen.

Tres HR-direktör, Elias Berglund, säger i ett pressmeddelande att han är väldigt stolt över att alla medarbetare trivs så pass bra och att man återigen rankas som en av Sveriges bästa arbetsplatser. 

Berglund berättar även att Tre arbetet hårt med företagskulturen för att skapa en gemenskap där samtliga medarbetare känner delaktighet i arbetet och har kul tillsammans. 

Tre är en arbetsplats att göra karriär på

Tre är inte bara en arbetsplats att trivas på det har även visat sig vara en arbetsplats för den som vill göra karriär. På senare år har operatören nämligen utsetts till ett av de mest attraktiva företagen för den som vill göra karriär. Tre ses dessutom som en av Europas bästa arbetsplatser.

– Vi arbetar aktivt för att skapa möjligheter för unga talanger att starta sitt arbetsliv hos oss. På Tre kan man göra karriär oavsett vem man är, var man kommer ifrån och var man befinner sig i livet, säger Elias Berglund. 

Berglund tror att det är både inspirerande och utvecklande för det anställda och att det har bidragit till Tres starka företagskultur.

Flera kriterier bedöms i medarbetarundersökningen

I den medarbetarundersökning som de anställda har fått göra bedöms flera kriterier, exempelvis respekt, trovärdighet, kamratskap och stolthet. Företagens kulturprofil spelar även roll i det slutgiltiga betyget.