Foto: Pressbild / Tre.se

Erbjudanden

Att vara utan surf på mobilen när man verkligen behöver det kan vara riktigt jobbigt. Tres kunder kan därför skatta sig lyckliga då operatören i dagarna lanserade tjänsten Skicka surf som gör det möjligt att skicka surf mellan användarna.

Går att skicka surf mellan Tres medlemmar

Står du utan surf medan kompisen har massor? Önskar du då inte att det fanns en möjlighet att dela med sig av surfen? Det gör det nu. I alla fall för Tres kunder. I dagarna lanserade nämligen Tre tjänsten Skicka Surf som gör det möjligt att skicka surf till kompisar, familjemedlemmar eller andra som kan tänkas behöva lite påfyllning.

– Vi ville ta fram en produkt som är enkel, rolig att använda och engagerande eftersom det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar mellan varandra. Det ska vara en självklarhet att kunna dela med sig av surfen man har betalat för och inte bara till familjemedlemmar utan även till kompisar eller varför inte till någon man beundrar, en date eller ens bonusbarn, säger Niklas Grawé, chef för Tres konsumentaffär, i ett pressmeddelande.

Skicka surf fungerar även till användare utomlands

Tjänsten är till för alla Tres privatkunder med ett mobilabonnemang. Det som krävs är den som skickar surfen har ett Mitt3-konto samt att man har laddat ned appen Skicka surf till sin smartphone. Appen laddas ned från Google Play och Appstore och är kostnadsfri. Mottagaren av surfen behöver varken ett Mitt3-konto eller ladda ned någon app. Istället skickas en notifikation som visar att överföringen är genomförd.

Skulle en användare som är på semester i ett annat land få slut på surf så är inte det heller några problem. Det går utmärkt att skicka surf över landgränsen. Det som dock kan vara bra att veta är att det som mest går att skicka 10 GB data i månaden.

Någon liknande tjänst finns inte i dagsläget hos någon annan operatör och frågan är om det gjort det tidigare heller.

– Så vitt vi vet har det aldrig tagits fram en likadan tjänst tidigare, säger Niklas Grawé.