En man pratar i telefon och surfar på datornTelia har Sveriges bästa mobilnät enligt företaget P3 Connect Mobile Benchmarks mätningar. Foto: ZoFot/Shutterstock.com

Utmärkelser

Telia har Sveriges bästa mobilnät. Det konstaterar P3 Connect i en ny rapport efter att ha genomfört omfattande mätningar av operatörernas mobilnät. Telia fick 969 poäng av totalt 1 000 möjliga. Aldrig tidigare har en mobiloperatör kunnat uppvisa sådana siffror.  

P3 Connect Mobile Benchmark är ett världsledande företag när det kommer till oberoende kvalitetstester av mobilnäten. För tredje året i rad har P3 genomfört tester i Sverige och för tredje gången är det Telia som kammar hem priset Sveriges bästa mobilnät. 

Operatörerna har testats i datahastighet, kundupplevelse, kvalitet, och täckning, både vad gäller tal och surf. Maxpoängen i testet var 1 000 och Telia fick smått otroliga 969 poäng. Aldrig någonsin tidigare har en svensk mobiloperatör fått ett sådant bra resultat.

Telia ser P3s mätningar som en viktig kvalitetsstämpel

Telia Sveriges vd Anders Olsson är självklart mycket glad över resultatet och stolt över att återigen ha knipit förstaplatsen framför de andra konkurrenterna. I ett pressmeddelande säger Olsson att han ser mätningarna som en mycket viktig kvalitetsstämpel.

Han säger att Telia fortsätter att investera och utveckla sina nät för att även i framtiden kunna erbjuda en kundupplevelse i absoluta världsklass. Telia vill att nätet ska vara bra för alla kunder, oavsett om det handlar om att ringa samtal eller bara kolla på favoritserien.

Testerna täcker 44 procent av befolkningen

Testerna har P3 genomfört i stora städer, på mindre orter och längs vägarna. Totalt har företaget genomfört tester i 47 städer och orter från Umeå i norr till Malmö i söder – en sträcka på över 105 mil.

De mätningar som genomförts omfattar cirka 44 procent av den svenska befolkningen.

Mobilnätet rankas som världens fjärde bästa

Telias mobilnät är inte bara bäst i Sverige; det är faktiskt ett av världens bästa. Telia har faktiskt fjärde bäst mobilnät i hela världen, sett till de operatör som ingår i P3s mätningar.