Samarbeten

Telia ger sig in i e-sportvärlden. Mobiloperatören blir officiell partner till e-sportlandslagets och Svenska E-sportföreningens VM-kval.

Telia vill främja e-sport i Sverige inför det stundade VM-kvalet och kommande världsmästerskapet. Därför har mobiloperatören gått in som officiell partner till e-sportlandslaget och Svenska E-sportföreningens, SESF, VM-kval.

– Vi i SESF är väldigt glada och stolta över att få med Telia som officiell partner till vårt VM-kval och vårt landslag, säger Magnus Jonsson, ordförande i SESF.

Partnerskapet kommer att ske via ESEN eSports, ett e-sportbolag. Bolaget har som syfte att etablera och bygga upp e-sporten vilket ska göra det möjligt för spelare att få tävla i sporten.

En vision ESEN har är att i framtiden kunna arrangera SM, EM, VM och OS i e-sport. Man tror att ett samarbete med Telia är ett bra steg i rätt riktning.

Telia ser det som naturligt att vara med i e-sportens utveckling

Telia, som en av landets ledande aktörer när det gäller digitalisering, ser det som helt naturligt att vara med i utvecklingen av e-sporten.

– Nu fortsätter e-sport att växa och det gör även spelarnas behov, något som är relevant för oss i utvecklingen av nya tjänster och produkter. Att stötta landslaget och VM-kvalen känns därför som ett bra första steg, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

VM-kvalet avgör vilket lag som får representera Sverige

VM-kvalet kommer att pågå mellan 8 och 28 augusti och sedan avslutas med en final den 1-2 september. Det lag som då står som segrare kommer få den stora äran att representera Sverige i Världsmästerskapen.

Årets VM, som avgörs mellan 9 och 12 november, är den 10:e upplagan och hålls i Taiwans näst största stad, Kaohsiung.