person sitter vid dator med symboler för säkerhet svävande runt om.Telia vill erbjuda sina kunder en tryggare upplevelse på nätet och lanserar därför sitt nya trygghetspaket. Foto: Michael Traitov/Shutterstock.com

Säkerhet

Antalet nätbedrägerier har ökat markant under de senaste åren och våra personuppgifter och digitala avtryck har mer eller mindre blivit hårdvaluta. Därför lanserar Telia nu sitt trygghetspaket som övervakar, varnar, förebygger intrång och skyddar känslig information oavsett var du surfar.

I syfte att göra nätet till en lite säkrare plats lanserar Telia ett nytt trygghetspaket som kan tecknas av privatkunder som har mobilabonnemang, mobilt bredband eller fast bredband. Enligt Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär, är detta ett helhetsskydd som inkluderar allt man behöver i en och samma tjänst.

– Något vi hoppas underlättar för fler och bidrar till ett tryggare liv på nätet för hela familjen – stora som små, säger han i ett pressmeddelande.

Ger omfattande skydd oavsett var du surfar

Telias Trygghetspaket ger ett helhetsskydd för hela familjen oavsett digital plattform. Tjänsten övervakar, varnar om intrång, förebygger id-stölder och skyddar dina personliga uppgifter. Skulle olyckan ändå vara framme kan du få stöd av den försäkring och personliga juristhjälp om ingår i paketet.

Säkra banköverföringar och virusskydd ingår

Med trygghetspaketet skyddas personuppgifter som exempelvis lösenord, användarnamn och kreditkortsnummer. Om uppgifterna skulle läcka i samband med ett dataintrång larmar id-skyddet och ger dig råd om vad du ska göra.

Paketet inkluderar även funktioner som säkra banköverföringar och skydd mot virus och nätfiske. Tack vare VPN kan Telias Trygghetspaket dessutom skydda dina uppgifter när du är uppkopplad mot öppna wifi-nätverk, i Sverige såväl som utomlands.

Testa fritt i en månad

För att kunna teckna trygghetstjänsten måste du som sagt vara privatkund hos Telia och ha ett aktivt mobilabonnemang, mobilt bredband eller fast bredband. Just nu har du möjlighet att testa trygghetspaketet kostnadsfritt i en månad.

Läs mer på Telias sida om trygghetspaketet.