En man med telefon och Skånes flaggaTelia och Region Skåne förnyar sitt avtal. Foto: TATSIANAMA

Samarbeten

Telia har sedan 2012 levererat både telefoninät och datanät till Region Skåne. Nu har de båda parterna förlängt det tidigare avtalet och Telia kommer fungera som regionens helhetsleverantör i ytterligare två år. Telia känner stolthet över att få regionens fortsatta förtroende även de kommande åren.

Mobiloperatören Telia har förnyat sitt tidigare avtal med Region Skåne och kommer fortsätta vara helhetsleverantör av både telefoninät och datanät i regionen i två år framöver. Därmed kommer operatören fungera som ryggraden i Skåneregionens digitala infrastruktur.

Det nya avtalet omfattar dessutom tjänster som ska höja säkerheten och tillgängligheten för alla kommunikations- och IT-tjänster som går i nätet. 

I det nya avtalet ingår förutom mobila och fasta telefonlösningar även kontaktcenter, telefonväxlar, telefonitjänster, WAN- och LAN-lösningar och operatörstjänster.

Telia är glada över förtroendet

I ett pressmeddelande skriver Telia att man känner stolthet och glädje över att få förtroendet att förse Region Skåne med både datanät och telefoninät.

Mobiloperatören hoppas nu att man kan hjälpa Region Skåne i sin fortsatta digitala resa. Med hjälp av Telia kan regionen nu både effektivisera och förenkla sin IT-drift.

Telia och Region Skåne har haft ett avtal sedan 2012

För sex år sedan, år 2012, tecknades det första avtalet mellan Telia och Region Skåne. Avtalet var uppdelat på fem år men Region Skåne hade en möjlighet att förlänga avtalet på ytterligare fem år om man vill det.

När de första fem åren hade passerat tog regionen beslutet att förlänga avtalet med ytterligare tre år. Detta skedde i början av 2017. Trots att de tre åren inte har passerat har Region Skåne bestämt sig för att utnyttja även de sista två åren.