Samarbeten

Tidigare har Telenor främst jobbat med stora och etablerade företag. I år hoppas de dock, genom satsningen Telenor <3 Driva eget, kunna nå ut till en annan målgrupp. Med iZettles hjälp hoppas företaget nu kunna underlätta för småföretagen.

Telenor inkluderar småföretagare i ny satsning

Telenor är etablerade på marknader över hela Europa och även delar av Asien. Till följd tenderar de att jobba med marknadens framgångsrika företagsjättar. 

I ett pressmeddelande meddelar Ellinor Axell, Telenors chef för SME och Digital Marketing, att operatören nu lanserar en samlingsplats för erbjudanden anpassade för småföretagare. Där ingår tillgången till en kortläsare från iZettle. Genom den nya satsningen hoppas Telenor etablera sig även som småföretagarnas förstahandsval.

– Vi vill att småföretagaren ska se Telenor som den självklara partnern för sin verksamhet och att man ser oss som en one-stop-shop när man ska starta sin verksamhet eller digitalisera sin befintliga, förklarar Axell.

Satsningen är ett samarbete mellan Telenor och iZettle

Genom att erbjuda enkla metoder för digital betalning hoppas iZettle kunna underlätta för mindre företag. I nuläget erbjuder företaget chippläsare som kopplas trådlöst till användarens mobiltelefon. Det innebär att företagaren slipper investera i dyra och krångliga system. Istället kan de koncentrera sig att förbättra sina produkter. 

Telenors mål med samarbetet handlar om att göra digitaliseringen lite mindre främmande för den som är ovan vid den. Därigenom blev iZettle den perfekta samarbetspartnern för Telenor <3 Driva eget. 

Allt fler svenskar föredrar kontantlös betalning

Den teknik som iZettle erbjuder ligger rätt i tiden. Enligt en artikel publicerad av Sveriges Radio sker idag 95% av alla betalningar i Sverige kontantlöst. Alternativ som iZettle, Swish eller Seqr blir allt mer av en självklarhet. 

Somliga småföretagare hoppas även på att kunna sluta ta emot kontanter. En av anledningarna till detta är den förhöjda rånrisken som kontanthantering innebär. Dessutom kostar det pengar att hantera pengar i fysisk form.