Pressbild på telenors försäljningschef jessica levin som lutar sig mot räcke.Telenors försäljningschef Jessica Levin ser mycket positivt på det fortsatta samarbetet med Skånes Kommuner. Foto: Henrik Montgomery

Samarbeten

Nu står det klart att Telenors och Skånes Kommuners telefonisamarbete fortsätter i (minst) sex år till. Enligt avtalet ska Telenor bland annat leverera både mobila och fasta abonnemang till över 100 organisationer, skriver Telekom idag.

Skånes Kommuner (organisation som ägs av Skånes 33 kommuner) och Telenor har beslutat att förlänga sitt samarbete kring telefoni. Avtalet sträcker sig över sex år, men med eventuell förlängning. Telenor ska leverera upp mot 125 000 mobilabonnemang, och avtalet omfattar tjänster som fast telefoni, mobilt bredband, IoT-tjänster för uppkopplade prylar och molnväxel med växellösningar för mobiler.

Sker samtidigt som Telenors största nätmodernisering någonsin

Jessica Levin, försäljningschef på Telenor, ser mycket positivt på att de kommer fortsätta bidra till bättre tillgänglighet för anställda i Skånes alla kommuner. Vilket i sin tur kommer bidra till enklare och och mer tillgänglig medborgarservice för Skånes invånare.

Hon tillägger att detta kommer att ske samtidigt som Telenors största nätmodernisering någonsin, vilket innebär modernare, säkrare och stabilare mobila tjänster. Nu kan man dessutom erbjuda 5G-baserade IoT-tjänster.

Ser stor potential för utveckling

Skånes Kommuner ansvarar bland annat för samordnade upphandlingar som ska bidra till kostnadseffektivisering med kvalitetssäkring, och organisationen är just nu på väg in i en ny avtalsperiod där man kommer fokusera på säkerhet, funktionalitet och utveckling för både stora och små medlemmar.

Blagoje Dimovski, ansvarig för upphandlingen på Skånes Kommuner, menar att de ser stor potential i det förlängda avtalet med Telenor och att medlemmarnas samlade erfarenheter kan bidra till utveckling gällande telekomtjänster för offentlig verksamhet.