Familj surfar på telefonerTele2 börjar erbjuda företagsabonnemang och ändrar surfmängden på sina mobilabonnemang. Foto: Estrada Anton/Shutterstock.com

Lanseringar

Tele2 följer i Telia och Telenors fotspår genom att erbjuda familjeabonnemang. Till skillnad från andra familjeabonnemang behöver användarna inte dela på surfmängden. Utöver detta har Tele2 även ändrat sina mobilabonnemang och gjort mängden data per krona dyrare.

Mobiloperatören Tele2 gör Telia och Telenor sällskap genom att lansera familjeabonnemang. I den nya tjänsten ”Familj” kan flera personer samlas i ett och samma mobilabonnemang.

I Sverige bor majoriteten i ett hushåll med fler än en person. I 90 procent av hushållen finns minst två mobilabonnemang. Det är den gruppen Tele2 riktar in sig på. Med abonnemanget kan alla få sin egen mobildata utan att behöva dela med någon annan. Samtidigt blir totalkostnaden lägre ju fler som samlas i mobilabonnemanget.

Tele2:s familjeabonnemang fungerar även för personer som bor på olika adresser.

Varje extra användare betalar 199 kronor

Huvudägaren av mobilabonnemanget betalar den ordinarie kostnaden. Därefter tillkommer 199 kronor per extra användare som ansluter sig till mobilabonnemanget. Som mest kan fem personer vara anslutna till Tele2:s familjeabonnemang.

Det finns totalt fem datamängder att välja mellan, från 2 GB upp till obegränsad surf. Precis som vanligt är samtal, sms och mms helt fria inom Sverige.

Det är enkelt att byta surfmängd om det behövs. Mobilabonnemanget kommer nämligen utan bindningstid.

Tele2 ändrar sina mobilabonnemang

Förutom att införa familjeabonnemang ändrar Tele2 sina mobilabonnemang. Numera erbjuder de 2 GB, 10 GB, 20 GB, 40 GB och obegränsad surf, till skillnad från tidigare då surfnivåerna var 3, 15, 30 och obegränsad. Den nya förändringen innebär att mängden data per krona blir lägre.

Utöver den förändringen blir Tele2 den första mobiloperatören att erbjuda internationella samtal. Med mobilabonnemanget Obegränsad får man tillgång till 1 000 samtalsminuter till 60 länder, däribland Thailand och USA. I dessa 60 länder utökas även surfmängden till 40 GB i månaden.

Det land som är populärast för Tele2-kunder att surfa i är Spanien följt av Danmark och Tyskland. Det återstår att se om topplistan ändras nu när Tele2 har adderat utlandssurf även i länder utanför Europa.