Tele2-kunder med telefoner med 5G-stöd kan redan nu använda 5G-nätet utan extra kostnad. Foto: Press/Tele2

Mobilnät

Tele2 var först ut i Sverige med att lansera 5G. Nu fortsätter Tele2 utrullningen i Sverige och utökar 5G-täckningen till 30 nya orter. Du behöver bara ha ett abonnemang som är 5G-redo och en telefon som har stöd för 5G, skriver Tele2 i ett pressmeddelande. 

Redan i maj var det flera operatörer som lanserade sina 5G-nät. Men Tele2 var först ut när de den 24 maj lanserade nästa generations mobilnät i Sverige. Tele2 är fortfarande det enda nätbolaget som kan erbjuda uppkoppling med riktiga 5G-hastigheter på över 1 Gbit per sekund enligt global 5G-standard.

Tele2:s lansering startskottet för utrullning av 5G-nätet

Lanseringen i maj var startskottet för den pågående utrullningen av 5G-nätet nationellt. Utrullningen av 5G-nätet innebär att det byggs nya master och att de befintliga äldre masterna runt om i Sverige steg för steg uppgraderas med den nya 5G-tekniken. 

Under den senaste veckan har Tele2 lanserat 5G på över 30 orter runt om i landet. I 24 av dessa orter är Tele2 först ut bland nätbolagen att leverera 5G-nät. 

Under perioden maj till oktober var Tele2 först ut med 5G i Stockholm, Göteborg, Malmö och Borlänge. Under november har man som första nätbolag rullat ut 5G i Boden, Enköping, Falun, Gävle, Karlskoga, Luleå, Mariefred, Motala, Piteå, Rättvik, Sandviken, Strängnäs, Sälenfjällen och i flera förorter till Stockholm som Botkyrka, Huddinge, Lidingö, Täby, Sigtuna, Solna och Södertälje. Vidare har Tele2 varit först ut med 5G-hastigheter som överstiger 500 Mbit per sekund i Uppsala, Västerås, Linköping, Norrköping, Örebro och Eskilstuna.

Tele2-kunder kan använda nätet redan nu utan extra kostnad

Tele2-kunder som har en telefon från Apple, Samsung, Sony, Xiaomi eller Huawei med stöd för 5G och ett Obegränsat abonnemang eller abonnemang med 25 GB eller 50 GB kan använda Tele2:s 5G-nät utan extra kostnad.

Tele2 kommer även att uppgradera kapaciteten i 4G-nätet i samband med utrullningen av 5G-nätet. Även de som inte har mobiltelefoner med 5G-stöd kommer att få bättre täckning och kunna surfa i högre hastigheter. Det befintliga 4G-nätet kommer bli mellan 50 till 200 procent snabbare när det uppgraderas.