tele2:s logotyp på fasadFöretag i Värmland och Dalarna kan nu samla mobil- och bredbandstjänster i samma faktura efter Tele2 Företags lansering. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Artiklar

Fast bredband från Tele2 Företag lanseras nu hos MittNät, som består av ett antal öppna nät i kommuner i Dalarna och Värmland. Det gör det möjligt för företagare i området att samla bredbandstjänster och mobila tjänster. Såväl Tele2 som MittNät anser att Tele2:s nät är ett bra komplement till utbudet för nätets företagskunder.

MittNät är ett samarbete mellan ett antal öppna kommunala fibernät i Dalarna och Värmland. Samarbetet är till för att underlätta utvecklingen av bredband i kommunerna, oavsett stadsnätens storlek.

Nu lanserar Tele2 Företag ett fast bredband hos MittNät. Tanken är att Tele2 Företag ska kunna stärka sitt erbjudande till sina företagskunder lokalt i området, med nätkopplingar som är snabba och stabila och når upp till 1 Gbit/s.

Företag kan samla tjänster på en faktura

Lanseringen innebär att företagskunder som är anslutna till något av de berörda stadsnäten kan köpa sitt fasta bredband hos Tele2 via just MittNät. Företagen får då möjlighet att samla alla sina fasta och mobila tjänster på en faktura, i stället för att betala flera olika fakturor.

Kommunerna som ingår i erbjudandet är Åmål, Vansbro, Munkfors, Kil, Karlstad, Hammarö, Forshaga och Arvika.

Jessica Levin är Tele2:s affärsområdeschef för små och medelstora företag. Hon är glad över att Tele2 numera är tillgängliga via MittNät, och att fler lokala företag kan ta del av erbjudandet om att samla bredbandstjänster och mobila tjänster.

MittNät vill erbjuda kunderna många valmöjligheter

Även Henrik Holm, som är verksamhetsutvecklare för MittNät, är nöjd med lanseringen. Han berättar att de gärna vill ge sina kunder ett stort utbud av operatörer att välja mellan.

– I och med lanseringen av Tele2 Företag får vi en leverantör som riktar sig till små och medelstora företag tycker vi är ett bra komplement, säger han till Tele2 i ett pressmeddelande.