asiatisk kvinna tar selfie i stadsmiljöTele2 lanserar fotoskola. Foto:Maridav/shutterstock.com

Lanseringar

Fotografiska och Tele2 lanserar fotoskola ”Plåta med mobilen” som ska hjälpa människor att ta bättre bilder i vardagen. I en serie på 10 avsnitt får man lära sig hur man tar bättre ögonblicksbilder och hur man kan kommunicerar genom bilder på bästa sätt.

Tillsammans med Fotografiska museet lanserar nu Tele2 fotoskolan ”Plåta med mobilen” som är en digital fotoskola som ska lära deltagarna att ta bättre bilder med mobilen. Idag använder vi mobilkameran flera gånger i veckan för att dokumentera och fånga olika ögonblick. Med ”Plåta med mobilen” får vi verktyg och tips på hur vi kan ta bättre bilder och fånga olika ögonblick.

Vanligt att dela bilder på sociala medier

Enligt en undersökning som Tele2 genomfört visar att 75% av befolkningen i åldern 15-44 år använder mobilkameran flera gånger i veckan och kommunicerar oftare genom bilder än genom samtal. Att dela bilder på sociala medier som Instagram och Snapchat är ett enkelt och numera vanligt sätt att kommunicera.  

Tele2s chef på konsumentmarknaden Samuel Skott hoppas att man med mobilfotoskolan ”Plåta med mobilen” ska kunna inspirerar människor till att lära sig ta bättre bilder och fortsätta att fotografera med mobilen och kommunicera digitalt.

[Ads1]

Svårt att ta bra bilder med mobilkameran

Många är osäkra på att fotografera och tar ofta fler bilder än vad de behöver. 30% av svenskarna blir ofta missnöjda med sina bilder och 40% tycker det är svårt att få till rätt ljus och skärpa. Fotografiska och Tele2 vill ändra på människor osäkerhet att ta bilder med mobilen och som en hyllning kommer man ha en utställning på Fotografiska museet i Stockholm där man visar några vanlig fotomisstag, något många kanske känner igen.

Nu har du chansen att få vara med på utställningen ”Sveriges mest misslyckade mobilbilder” med dina bilder. För att delta skickar du in dina mest misslyckade mobilfoton till plåtamedmobilen.se

Fotoskola som ger dig verktyg att ta bra bilder

Idag bär vi med oss mobilen överallt vilket gör att det är lätt att dokumentera allt vi gör i vardagen. Det är svårare än vad man tror att förmedla alla känslor med mobilfoto men Anna Hasselström som är utbildningsansvarig på Fotografiska hoppas att man med fotoskolan ska ge människor kunskap och inspirera dem till att fotografera ännu mer. 

Fotoskolan ”Plåta med mobilen” är uppdelad i 10 avsnitt och finns tillgänglig digitalt på plåtamedmobilen.se från 17 januari 2019. Lektionerna är 2 – 4 minuter långa och här får deltagarna tips och verktyg av huvudlärare Göran Segerholm från Fotografiska Akademin på hur man tar bättre ögonblicksbilder och förmedlar känslor. Här får du också svar på olika frågor som hur du tar bättre bilder från dina resor, hur du tar en bra matbild eller hur du kommunicerar genom bilderna och vem du får fotografera eller inte.