glad familj framför tvTelias kunder får nu åter tillgång till Discoverys kanaler. Foto: Vasyl Shulga/Shutterstock.com

Samarbeten

På grund av olösta förhandlingar mellan Telia och Discovery Networks, har Telias kunder under en tid varit utan flera tv-kanaler. Nu är dock ett nytt avtal löst och kanaler som 5:an, 9:an och Animal Planet kommer inom kort finnas tillgängliga i Telias tv-utbud igen.

Telia och tv-leverantören Discovery Networks har under en tid legat i förhandlingar, där man inte riktigt har kunnat enas om alla delar i avtalet. Det har inneburit att Telias kunder under en tid har fått klara sig utan Discovery-kanaler som till exempel Kanal 5, Kanal 9, Eurosport, TLC och Animal Planet.

Men nu är ett nytt avtal löst mellan aktörerna och Telia kan inom kort göra de totalt tio kanalerna tillgängliga i sitt tv-utbud igen.

Telia nöjda över nya avtalet

Telia är glada över att det nya avtalet är klart, och att man nu kan fortsätta ge sina kunder ett brett utbud av kanaler och underhållning för alla smaker. Men det nya avtalet innebär även några nyheter i tv-utbudet. Enligt Linda Hernström, chef för Telias tv-tjänst, kommer man nu att kunna erbjuda Dplay och sändningar av Allsvenskan.

– Det är en av frågorna vi har kämpat för, säger Linda Hernström, chef för Telias Tv-tjänst, i ett pressmeddelande.

Hon menar att man från Telias sida har uppskattat kundernas tålamod under den förlängda förhandlingsprocessen, och kommer som tack att ge alla fortsatt tillgång till det tillfälliga tv-innehållet till och med den 2 april.

Långsiktigt partnerskap

Även Discovery Networks är nöjda att de nu har löst situationen, och lyckats skapa ett avtal där Telia, Discovery och även kunderna gynnas. Enligt ett pressmeddelande från Discovery Network Sweden, är partnerskapet med Telia både långsiktigt och framåtblickande.

– Nu är vi glada över att kunna fokusera fullt ut på att skapa underhållning av hög kvalitet, säger Discovery Networks vd Nicklas Norrby.