telias logga mot husfasadNär svenska folket får välja blir det Telias nät som hamnar i topp. Foto: ricochet64/Shutterstock.com

Undersökningar

Kantar Sifo har intervjuat 2 000 personer mellan 18 och 84 år som fått svara på vilken mobil- och bredbandsoperatör som har det bästa nätet i Sverige. När svenska folket får välja är det Telia som hamnar högst upp på listan.

Telias nät har under flera år ansetts vara Sveriges bästa gällande både styrka och täckningsgrad, och har i flera oberoende mätningar fått fina placeringar. Men nu har även svenska folket fått säga sitt. Kantar Sifo har på uppdrag av Telia intervjuat 2 000 personer i åldrarna 18 till 84 år, som fått tycka till om vilken operatör som har Sveriges bästa fasta- och mobila nät.

Den riksrepresentativa undersökningen visar att Telia hamnar högst upp på prispallen i båda kategorierna, med 40 respektive 67 procent.

Jobbar hårt för och snabb och stabil uppkoppling i hela landet

Enligt Staffan Åkesson, CTO teknisk chef på Telia Sverige, jobbar företaget hårt för att hela tiden stärka sitt rikstäckande nät, där säker uppkoppling med snabba hastigheter är av högsta prioritet. Även om Telia år efter år har prisats för sitt nät, menar Staffan Åkesson att kundernas omdöme betyder extra mycket för hela företaget. 

– Det handlar inte bara om tekniska preferenser. Våra kunders upplevelse är vad som avgör hur bra nätet faktiskt är. Nu har de själva fått tycka till och resultatet är enormt glädjande, säger han i ett pressmeddelande.

Bästa nätet även i Europa

Det är inte bara i Sverige som Telias nät placerar sig i det absoluta toppskiktet. I våras utfördes även en mätning av den tyska tidningen Connect i samarbete med ett globalt testföretag vid namn Umlaut. Tillsammans utnämnde de Telias nät i Sverige som det bästa nätet i Europa.