Mobilnät

Under år 2015 hade ca 90 % av hushållen i Stockholm tillgång till internet via fiber medan siffran i de mer glesbefolkade kommuner var under 10 %. Under de senaste två åren har siffra dock ökat och nu satsar kommuner på att även på att människor på landsbygden ska få till gång till fibernätverket. Det kan dock ta en tid innan du som bor i glesbygden kan försäkra sig om fast internet via fiberledningar. Idag erbjuder många operatörer mobilabonnemang med stor surfmängd vilket ger säker uppkoppling i hela Sverige. Ett alternativ för dig som inte bor i en storstad och som kan komma att bli utan fast internet är att teckna ett abonnemang till din mobil där det ingår mycket surf så att du då kan använda det till att även surfa med i hemmet. Innan du tecknar ett sådant bör du jämföra olika mobilabonnemang för att hitta det som passar just dig.

Med mobilabonnemang med surf kan du försäkra dig om internet

Trots att många kommuner satsar på att alla ska ha tillgång till internet via fiberledningar inom en snar framtid är det för vissa bråttom att hitta ett alternativ tills dess. Detta för att vissa operatörer för fast bredband valt att släcka ner det fasta nätet för telefoni och internet. Ett mobilabonnemang med surf eller någon annan mobil lösning kan därför komma att bli det enda alternativet för dessa. 

Jag är beroende av internetuppkoppling då jag studerar en utbildning på distans” – Märta

Likt de svenskar som lever i de större städerna är människorna i de mindre befolkade orterna beroende av internet. Många använder internet för att sköta både jobb och skola på distans samt för att via Skype hålla kontakt med familj och vänner. Många operatörer erbjuder idag mobilabonnemang som försäkrar dig god uppkoppling oavsett var du befinner sig. Är du en av de som bor i en mindre ort eller ute på landsbygden och snart riskerar att står utan internet är ett tips att kolla upp vilket alternativ som passar bäst där du befinner dig och för dina internetbehov. 

Surf i mobilen är flexibelt och kan tas med överallt

Att ha stor mängd surf till ditt mobilabonnemang som du även använder som uppkoppling i hemmet är ett väldigt flexibelt alternativ. Med din smartphone kan du internetdela din surfmängd och därför surfa på dator, surfplatta eller till och med låta andra surfa på din datamängd. Om du i ditt jobb är ute och reser mycket i Sverige kan ett mobilabonnemang med mycket surf vara fördelaktigt. Detta då du försäkrar dig om att du oavsett vart i landet du befinner dig kan koppla upp dig för att arbeta eller närvara på möten på distans. Vet du med dig att du kommer använda mycket surf varje månad bör du överväga att teckna ett mobilabonnemang med fri surf

En ytterligare fördel är att många operatörer idag erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid. Detta betyder att du som användare kan vara flexibel med hur länge du vill använda denna lösning. Väljer du att teckna ett mobilabonnemang med mycket surf i väntan på att få fiber installerat i hemmet kan du avsluta abonnemanget så fort du har fått bukt på din fasta internetuppkoppling hemma. Vissa operatörer har dock en viss uppsägningstid som du kan behöva ta hänsyn till, men denna är oftast bara 1 månad.