Erbjudanden

Inom teknikvärlden försöker företag utveckla möjligheterna att ladda mobiler likt Wi-Fi. Har du problem med att mobilen ofta tar slut på batteri och att du inte har någon laddare i närheten? Snart är detta inget problem längre. Denna innovation kan lösa de vanliga svårigheterna kring sladdar som glappar eller glömda laddare, då laddningen blir helt trådlös. Metoden är inte bara en förändring för privatpersonen. Drabbade av mobiler med dålig batteritid kan nu utnyttja sina mobiler och mobilabonnemang fullständigt. Det är även en stor förändring för teknologin. Den gör el lika tillgänglig som Wi-Fi och breder ut sig till många olika typer av bärbar elektronik. 

Metoden för mobilladdning är liknande ett Wi-Fi-system

Den nya metoden gör att ström trådlöst kan skickas genom ett rum. Detta leder till att du helt vanligt kan använda din mobil samtidigt som du laddar batteriet. Du kan på så sätt slippa ödsla tid vid ett vägguttag, utan kan använda din mobil och dess mobilabonnemang till fullo. Metoden påminner om hur ett Wi-Fi kan sända ut trådlöst internet till olika typer av enheter. Genom att framkalla elektriska strömmar i inredning av metall skapas magnetfält med en viss frekvens. Enheter med samma frekvens kan därmed få ström utifrån denna elektriska energi i rummet. 

”Denna nya metod gör det möjligt för elektrisk ström att bli lika tillgängligt som Wi-Fi.” –  Anders Svan, labbdirektör och forskare.

Lyckade experiment tyder på trådlös mobilladdning

Forskare har redovisat för metoden genom experiment i labb. Experimenten går ut på att generera magnetfält i ett specialbyggt rum av metall. Dessa magnetfält fyller rummet av elektrisk energi som gör det möjligt att ladda flera laddningsbara enheter samtidigt. De luftburna elektriska strömmarna kan samtidigt avledas till en anordning för att förvara elektrisk laddning. Detta gör att eventuella skadliga, elektriska fält skiljs från omgivningen. 

Inga större ombyggnationer krävs för trådlös mobilladdning

Det skulle kunna antas att ett offentligt tillgodogörande för denna innovation kräver stora konstruktioner för omgivningen. Detta i och med att metoden kräver en viss mängd metall. Forskare tror däremot på att de kan utveckla denna metod och förnya teknologin. På så sätt kommer det leda till att mindre metallisk inredning krävs för att framkalla de elektriska strömmarna. Några exempel på andra sätt sådan ström kan skapas är: 

  • Paneler
  • Strömledande färg
  • Installation av kopparstänger i befintliga byggnader och rum.

Använd rätt mobilabonnemang för att maximera dina behov

I och med att mobilladdning kan ske trådlöst, har du förutsättningar att kunna röra dig fritt vid laddning. På så sätt kan du maximera din användning av mobiltelefonen under denna tid. Tänk på vad du använder mobilen till. Föredrar du att kunna surfa snabbt, kan ett mobilabonnemang med snabb hastighet maximera dina behov. Det finns olika typer av 4G mobilabonnemang som kan vara lämpligt för detta. Du kanske hellre föredrar att bara spela spel på din mobil utan att surfa? Mobilabonnemang utan surf blir då kanske det bättre alternativet. Alla mobilabonnemang är olika – välj ett som passar dig bäst och uppfyller dina krav. Du kan då använda tiden du tidigare lagt på att vänta på att mobilens batteri ska laddas upp, till att tillfredsställa dina behov.