Telenor Sveriges ny vd

Artiklar

Telenor Sveriges tidigare finansdirektör samt vd för Telenor Montenegro Kaaren Hilsen har utsetts till Telenor Sveriges nya vd. Hilsen kommer att tillträda sin nya position senast den 1 mars nästa år.

Det var under tisdagen som Telenor presenterade deras nyrekryterade Sverige-vd Kaaren Hilsen. Telenor påbörjade sitt sökande i början av 2018 i samband med att den tidigare vice direktören Patrik Hofbauer valt att avgå från tjänsten. 

Hilsen blir Telenor Sveriges första kvinnliga vd

Med sin mångåriga kompetens hos Telenor är valet av Kaaren Hilson som ny vd nästintill en självklarhet för Telenor Sverige. Hilson har alltså valt att gå ifrån sin roll som CFO hos bettingföretaget Bettson AB, ett beslut som Telenors koncernchef Sigve Brekke gläds åt. 

– Kaaren Hilsen är en erfaren ledare som känner Telenors verksamhet mycket väl. Jag är mycket glad över att Kaaren kommer tillbaka till Telenor efter en tid utanför bolaget för att leda den svenska verksamheten, säger Sigve Brekke. 

I och med sin nya tjänst blir Kaaren Hilsen Telenor Sveriges första kvinnliga vd och efter hennes tillträde i början av 2019 kommer ledningsgruppen utgöras av en kvinnlig majoritet.

[Ads1]

Efter avgången förra året ser Hilsen fram emot att komma tillbaka

Kaaren Hilsen själv ser fram emot att komma tillbaka Telenor för att få möjligheten att driva företaget vidare och utveckla det till nästa nivå. I synnerhet efter hennes svåra beslut om att säga upp sin tjänst och lämna Telenor under förra året. 

Hilsen har tidigare 17 års erfarenhet inom koncernen och ser nu fram emot att få jobba med engagemanget och drivkrafterna som präglar företaget. 

Förutom hennes tjänst som CFO på Bettson AB har Kaaren Hilsen tidigare varit vd på Telenor Montenegro, CFO på Telenor Sverige samt haft ett flertal anställningar inom Telenors asiatiska verksamheter.