Telias vd Johan DennelindJohan Dennelind kommer att vara kvar på posten tills en ersättare finns på plats. Foto: Press och Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Artiklar

Johan Dennelind, vd på Telia Company, kommer att sluta på företaget under nästa år. I ett pressmeddelande meddelar företaget att Dennelind har lämnat in sin uppsägning och att arbetet med att hitta en ersättare påbörjats.

Genom ett pressmeddelande meddelar Telia Company att företagets vd, Johan Dennelind, slutar på företaget. Det är Dennelind själv som under sommaren har beslutat sig för att lämna Telia efter sex år som vd.

Enligt pressmeddelandet kommer Johan Dennelind att arbeta vidare på posten under en övergångsperiod medan man letar efter en ersättare. Uppsägningstiden är på tolv månader, men troligtvis kommer den nya vd:n att vara på plats innan de tolv månaderna gått.

Dennelinds ledarskap hyllas av Telia Companys styrelseordförande

Att Dennelind väljer att lämna företaget beklagas av Telia Companys styrelseordförande Marie Ehrling. Enligt Ehrling har Johan Dennelind varit avgörande för att företagets kultur och strategi utvecklats under de senaste sex åren.

– Företagets kultur och strategi har i grunden förändrats och Telia är idag ett bolag som står för ett ansvarsfullt företagande med starkt affärsmässigt fokus. Johans starka, modiga och goda ledarskap har varit avgörande för denna omdaning, säger Ehrling i pressmeddelandet.

Beslutet växte fram under semestern

Till Dagens Industri säger Johan Dennelind att beslutet att lämna Telia Company är något som har växt fram under sommaren. På frågan om det var något speciellt som föranledde beslutet menar Dennelind att det inte finns någon särskild faktor som har påverkat honom .

– Det är flera faktorer som man väger in när man tar den här typen av beslut om sig själv och sin framtid som påverkar mig och många andra som jobbar med mig. Det är klart att det är ett tufft beslut men jag känner att det är rätt i tid, säger han till Di.

Dennelind tillträdde som vd år 2013 och fick tidigt som huvuduppgift att styra upp i de tvivelaktiga affärer som Telia har gjort i Uzbekistan.