För att öka människors medvetande kring återvinning och återanvändning har Halebop dragit igång en kampanj där den som lämnar in sin gamla mobil får riktigt schyssta erbjudanden tillbaka. Foto: Press/Halebop.

Mobiltelefoner

Det ligger cirka två miljoner mobiltelefoner och skräpar i byrålådan och under de senaste tolv månaderna är det bara tre procent av svenskarna som har bytt in sin gamla mobil. Hälften av alla vet att de kan återsälja en fullt fungerande mobil. Halebop uppmanar nu allmänheten att lämna in sin mobil och få en bra deal på en annan mobil.

Mobiltelefoner som ligger och skräpar i byrålådan är dåligt både för miljön och för plånboken. Trots det är det bara tre procent som har lämnat tillbaka sin gamla mobiltelefon under de senaste 12 månaderna, vilket är ett problem. Många vill inte lämna ifrån sig sin gamla mobil för att den innehåller personlig information. 

Vill öka medvetenheten om återvinning och återanvändning

Nu har Halebop dragit igång en kampanj för att öka medvetandet om vilka fördelar det finns med att byta in sin mobil. Den som lämnar in sin gamla mobil för att köpa en ny får generösa erbjudanden.

Var tredje svensk vet inte om att det går att köpa en begagnad mobiltelefon hos företag. Enligt en undersökning som Kantar Sifo genomfört när det gäller kännedomen om att återvinna och återanvända mobiltelefoner är det bara 12 procent som kan tänka sig att köpa en begagnad mobiltelefon.

Endast 3 procent har lämnat tillbaka sin mobiltelefon när de köpt en ny under de senaste 12 månaderna. Bäst på att lämna in sin gamla mobil för att få rabatt på en ny mobil är yngre personer i åldern 18 till 34 år.

12 månaders garanti på Halebops begagnade mobiler

Halebop har massvis med begagnade mobiler att erbjuda. Mobiltelefonerna är tekniskt genomgångna för att de garanterat ska fungera som de ska och man får 12 månaders garanti på den begagnade mobilen. Dessutom får du en grym deal på din nästa mobil om du lämnar in din gamla telefon.

Enligt Johanna Sahlman, Head of Halebop, är det smart att köpa en begagnad mobil. I framtiden kommer det säkert att vara lika självklart som att köpa en begagnad klocka eller bil.