Hand håller jordglob som symboliserar global kommunikation.Tele2:s IoT-kunder får nu tillgång till global VoLTE. Foto: metamorworks/Shutterstock.com

Mobilnät

I och med avvecklingen av 3G och 2G slutar alla smarta prylar kopplade till dessa nätverk snart att fungera. Tele2 gör därför en internationell utrullning av VoLTE (Voice over LTE), vilket kommer ge kunderna den teknik som behövs för att kunna ringa i 4G-nätet globalt.

Det är inte bara i Sverige som avvecklingen av 2G- och 3G-näten pågår för fullt, utan över hela världen. Bedömningen är att utfasningen ska vara helt klar i slutet av 2025. Och det innebär att allt som är kopplat till nätverken kommer sluta fungera inom en relativt snar framtid. 

Tele2 vill kunna erbjuda alternativ för de IoT-kunder som fortfarande använder traditionella rösttjänster och lanserar därför VoLTE globalt, i utvalda nätverk världen över.

Tips! På vår sida om VoLTE kan du läsa mer om tekniken.

Milstolpe i Tele2:s hållbarhetsarbete

Tack vare effektiv och framtidssäker teknik menar Tele2 att användningen av VoLTE kommer förbättra kvaliteten av rösttjänster på ett globalt plan. VoLTE-lanseringen är dessutom en viktig milstolpe i operatörens hållbarhetsarbete eftersom det innebär att deras IoT-kunder nu kan uppgradera sina enheter till mer energieffektiva varianter.

Alla simkort från Tele2 får stöd för global VoLTE

Fördelarna med VoLTE, som kort förklarat gör det möjligt att ringa över 4G-nätet, jämfört med nuvarande rösttjänst över 2G/3G är många. Uppkopplingen är mer robust och kan därför till exempel leverera betydligt bättre röstklarhet, högre hastigheter och även längre batteritid för IoT-enheter.

Enligt Tele2 IoT ska alla deras simkort, tack vare den internationella lanseringen, nu ha stöd för global VoLTE. Är du osäker på vad som gäller eller har andra funderingar rekommenderar vi att du kontaktar Tele2:s support som kan berätta mer.