hand håller mobil med e-sim-illustrationNu lanserar även Comviq e-sim. Både abonnemang- och kontantkortskunder kan välja e-sim redan i dag. Foto: Fit Ztudio/Shutterstock.com

Lanseringar

E-sim, den digitala formen av ett fysiskt simkort, har blivit allt vanligare ute på telekommarknaden. Nu kan även Comviq erbjuda e-sim till både abonnemangs- och kontantkortskunder. Det skriver Mobil.se.

I dag kan en handfull svenska operatörer erbjuda den digitala varianten av ett simkort, så kallat e-sim. Nu sällar sig även Comviq till den skaran, och erbjuder både abonnemangskunder och kontantkortsköpare möjligheten att välja mellan e-sim och fysiskt simkort.

Syftet är att göra det enklare för kunderna att komma i gång med sitt abonnemang, kontantkort eller nya telefon. Med ett e-sim blir det till exempel även möjligt att ha flera abonnemang i samma telefon.

Måste ha en mobil med stöd för e-sim

För att du ska kunna använda e-sim för ditt abonnemang eller kontantkort hos Comviq måste du ha en mobil med stöd för det. 

I dagsläget har till exempel följande mobiltelefoner stöd för e-sim

  • Vissa modeller i Samsung Galaxy Note 20-serien
  • Vissa modeller i Samsung Galaxy S20-serien
  • Apple Iphone XS
  • Senare Iphone-modeller
  • Motorola Razr (den första versionen)

Tänk på! Stödet för e-sim kan variera mellan olika utföranden av mobiltelefonen. Det kan även variera mellan olika länder och återförsäljare. Kolla därför alltid upp vad som gäller just för din telefon.

Framöver kommer Comviq även erbjuda e-sim till andra enheter, som till exempel smarta klockor, vitvaror och larm. Men som ett första steg är det alltså mobiltelefoner som gäller.

En QR-kod hem i brevlådan

En av fördelarna med e-sim är som sagt att man slipper vänta på att få hem ett fysiskt simkort. Men för tillfället skickar Comviq kundens e-sim i form av en QR-kod via posten. Enligt Mobil.se har Comviq dock meddelat att både beställning och aktivering av e-sim snart kommer kunna ske helt elektroniskt.