Vy över stad med rosa symboler ovanför.Chili bryter ny mark och lanserar konceptet "Alltid fri surf" för både mobilabonnemang och mobilt bredband. Foto: Pressbild/Chilimobil

Lanseringar

Som den första svenska operatören har Chili nu slopat abonnemang med fasta surfpotter och lanserat mobilabonnemang med fri surf som standard, där du som kund i stället får välja mellan olika hastigheter. Konceptet ”Alltid fri surf” gäller både för privat- och företagskunder och alla kan när som helst byta hastigheter om behovet ändras över tid.

Chilimobil beskriver sig själva som en utmanare på den svenska telekommarknaden, och har som syfte att underlätta människors digitala, och mobila, vardag genom prisvärda och flexibla abonnemang. Nu banar de väg för en helt ny abonnemangsmodell med konceptet ”Alltid fri surf” för både mobilabonnemang och mobilt bredband.

Kunderna väljer i stället hastigheter efter behov

Chili har alltså slopat alla fasta surfpotter och ersatt dem med mobilabonnemang med fri surf. Nu får kunderna i stället välja mellan ett antal surfhastigheter. Privatkunder kan välja 1, 10 ,100 Mbit/s, full fart (det vill säga högsta möjliga hastighet), 100 Mbit/s + Viaplay eller full fart + Viaplay.

Företagskunder har samma valmöjligheter förutom abonnemangen som inkluderar Viaplay. Priserna är samma för både privat- och företagskunder.

Gör fri surf tillgänglig för fler

Fredrik Brunzell, CEO på Chilimobil, menar att de genom det nya surf-konceptet skapar riktigt värde för kunderna och förenklar mobilanvändandet på flera plan.

– Vi levererar samtidigt på vår vision att göra surfen fri för alla till rimliga priser. Det här en helt ny och unik modell för mobilsurf på den svenska marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Surfa obegränsat i full fart en dag, en helg eller en vecka

Chilis mobilabonnemang är flexibla och låter dig byta hastighet när du vill. Förutom det så har du som valt en relativ låg hastighet möjlighet att köpa till surf i full fart under en viss period. Du kan välja mellan en dag, en helg eller en vecka för 79, 149 respektive 199 kronor.