Xiaomis nya smartphone Redmi 9 i lila visas från två olika hållNya Redmi 9 från Xiaomi har en snygg och elegant design och har fått mycket bättre prestanda än föregående modell. Det nya AI quad-kamerasystemet ger högkvalitativa foton och det är enkelt att föreviga speciella stunder i livet. Foto: Press/Xiaomi

Lanseringar

Xiaomi lanserar Redmi 9 och Redmi 9A som är en helt ny serie. Båda instegsmodellerna kommer att utrustas med AI quad-kamerasystem, skriver Xiaomi i ett pressmeddelande.

Redmi 9-serien är en helt ny serige från Xiaomi med instegsmodeller. Redmi 9 är den första instegsmodellen om är utrustad med ett fulländat AI quad-kamerasystem. Med kameran kan man föreviga livets speciella stunder oavsett om det handlar om ögonblicksbilder, högkvalitativa bilder eller guppbilder i vidvinkel. Redmi 9 är utrustad med permium-kamerafunktioner som palm shutter-utlösare och kalejdoskopeffekt som ger en kreativ fotograferingsupplevelse. 

Uppgraderad skärm som ger kristallklara detaljer maxar upplevelsen

Med Redmi 9:s uppgraderade skärm blir skärmupplevelsen ännu bättre. Redmi 9 har berikats med en 6,53 tums FHD+ Dot Drop display vilket maxar skämupplevelsen och ger kristallklara detaljer.

Dessutom har man utrustat Redmi 9 med TÜV Rheinland-certifiering för lågt blått ljus vilket skyddar ögonen och resulterar i en varmare färgtemperatur. För att Redmi 9 ska ha bästa möjliga skydd har man även försett mobilen med Glass 5 och Corning® Gorilla®.

Bättre prestanda och kraftfullare batteri

Redmi 9 har även fått mycket bättre prestanda än sin föregångare. Tack vare en MediaTek Helio G8o SoC-processor har prestandan förbättrats med 207 procent. Tillsammans med ett kraftfullt 5020mAh-batteri erbjuder mobilen en pålitlig prestanda som matchar den genomsnittliga mobilanvändarens behov. Redmi 9 kan dessutom snabbladdas.

Snygg och stilren design

Designen är stilren och elegant och baksidan på telefonen är tonad med en vågormad yta för att undvika fula fingeravtryck. Fingeravtrycksläsaren som är placerad på baksidan har samma design som de nuvarande mobiltelefonerna från Redmi och gör det lätt att låsa upp mobilen och hålla den i handen. Redmi 9 går även att låsa upp med ansiktsupplåsning. 

Redmi 9 har även fått en hel del andra populära funktioner som till exempel ett hörlursuttag på 3,5 mm, IR-blaster och multifunktionell NFC** med stöd för dubbla SIM-kort och extra utrymme för microSD. Redmi 9 rymmer allt du behöver av en mobiltelefon i samma enhet.

Redmi 9A avancerad budgetvariant av Redmi 9

Redmi 9A är något lättare än Redmi 9. Redmi 9A är utrustad med en 6,53 ”HD + Dot Drop-display och har inte lika avancerade kamerafunktioner som Redmi 9. Redmi 9A saknar också en fingeravtryckssensor och kan bara låsas upp med ansiktsupplåsning.

Redmi 9A har en lagringskapacitet på 2GB + 32GB vilket är någon mindre än Redmi 9 som berikats med ett lagringsutruymme på 4GB + 64GB något som dock kan variera beroende på vilken marknad mobilen säljs på.

Redmi 9 finns tillgänglig redan nu och har ett rekommenderat pris på 1 890 kronor och Redmi 9A kommer att finnas tillgänglig i augusti till ett rekommenderat pris på 1 090 kronor.