Telias logga mot vit fasadTelias norska huvudkontor har tagit emot hot efter att ha publicerat en reklamfilm. Foto: Karolis Kavolelis/Shutterstock.com

Säkerhet

Telias norska huvudkontor har fått motta hot sedan man publicerat en reklam film på sociala medier där en kvinna tar av sig sin slöja, det rapporterar Nyhetsbyrån NTB. Under hela onsdagen fanns den norska polisen utanför huvudkontoret även fast man gjorde bedömningen att det inte rörde sig om ett reellt hot. Filmen var avsedd för den norska marknaden och har inte visats i Sverige.

Den svenska mobiloperatören Telia har hamnat i blåsvädret. I tisdags fick Telias verksamhet i Norge ta emot mängder med klagomål sedan man publicerat en reklamfilm på Facebook och Instagram föreställandes en kvinna som tar av sig sin slöja. I filmen syns även en annan kvinna som tar på sig sin slöja och enligt Telia var budskapet valfrihet och tittaren uppmanades att av vara fri, trygg och sig själv.

Tittaren tolkade uppenbarligen inte filmens budskap på samma sätt som tittarna. Huvudkontoret i Norge fick till och med ta emot hot. Polisen gjorde dock bedömningen att det inte rörde sig om ett reellt hot men trots det fanns man på plats utanför huvudkontoret under hela onsdagen.

Hotet kommer utredas vidare

När polisen värderar ett hot tittar man på ett visst antal kriterier. Trots att man inte bedömde hotet som reellt kommer man att fortsätta utreda saken vidare eftersom det är straffbart att framföra hot.

Telia Norges kommunikationschef, Kristian Fredheim, kan bekräfta till Nyhetsbyrån NTB att hotet var direkt kopplat till filmen. Vidare säger han att detta nu är ett polisärende men att Telia för en bra dialog med polisen och att det viktigaste är att garantera säkerheten för alla anställda.

Filmen har inte visats i Sverige

Reklamfilmen har inte visats i Sverige och kommer så inte heller att göras, det kan Ralf Bagner, pressansvarig på Telia Company i Sverige bekräfta. Han säger att filmen endast var avsedd för den norska marknaden.

Ralf Bagner ser allvarligt på hotet som kommit in mot mobiloperatören, vidare säger han att Telia kommer samarbeta fullt ut med polisen och hjälpa dem så bra de kan.