Hand håller upp en mobiltelefon framför Dramaten i Stockholm och tar ett kort.Mobil- och bredbandsleverantören Penny läggs ner och kommer att ingå i moderbolaget Tele2. Alla Penny mobil-kunder flyttas över till Tele2 den 28 september. Foto: Press/Penny

Mobilabonnemang

Tele2:s lågprisvarumärke för mobilabonnemang och bredband, Penny, läggs ned. Alla kunder med aktiva abonnemang flyttas över till Tele2. 

Efter bara ett och ett halvt år på marknaden väljer Tele2 att lägga ner lågprisalternativet Penny. Alla Penny-abonnemang flyttas över till Tele2 från och med den 28 september.

Vad gäller för Penny mobil?

Flytten från Penny till Tele2 sker automatiskt och du behöver inte göra någonting alls. Du behåller ditt simkort, mobilnummer och ditt nuvarande pris tills vidare. Tyvärr följer inte sparad surf med i flytten, men i stället får du 50 GB extra i mobildata i 12 månader. De pengar som finns kvar i pennypotten betalas ut till ditt bankkort i samband med flytten. 

En stor skillnad är att betalning inte kommer att kunna genomföras med betalkort. I stället får du en faktura varje månad. Fakturaavgiften är på 45 kronor, men den kan du slippa genom att anmäla autogiro eller e-faktura

Om du inte vill flytta med till Tele2 måste du avsluta tjänsten senast den 24 september. Du avslutar tjänsten genom att logga in på ditt konto, gå in på inställningar och välj ta bort mitt konto. Därefter följer du instruktionerna.

Vad gäller för Penny bredband?

Alla bredbandskunder behåller samma pris tills vidare. Du behöver inte tänka på att byta modem eftersom ditt Penny-modem fungerar även i Tele2:s nät. Om du har pengar kvar i pennypotten så kommer dessa att betalas ut till ditt bankkort i samband med flytten. Det sker helt automatiskt och du behöver inte göra någonting.

En stor skillnad är att du inte kommer att kunna betala med bankkort. All betalning sker genom faktura. För närvarande är fakturaavgiften 45 kronor men den kan du komma undan med om du anmäler e-faktura eller autogiro.

Om du inte vill flytta med till Tele2 måste du säga upp Pennys bredband senast den 24 september. Det gör du genom att logga in på ditt Penny-konto och välja Ta bort mitt konto under inställningar. Därefter följer du bara instruktionerna. 

Vad gäller för pausade konton?

Alla abonnemang som är inaktiva eller pausade avslutas den 28 september. Om du vill behålla ditt abonnemang måste du återaktivera abonnemanget och betalningen måste vara registrerad senast den 24 september. Det gör du själv genom att logga in på ditt Penny-konto.

Vad händer med Penny Play?

Alla Penny Play-konton flyttas över till Com Hem Play Plus. Förutom de titlar som finns på Penny Play får du tillgång till Com Hem Play Plus katalog som har ännu fler titlar. Dessutom bjuder Tele2 på 12 månader till alla som flyttar över sitt abonnemang.