Tele2 har infört e-sim till Iphone

Publicerad: 2019-02-15 Sim-kort och tjej som pratar i telefon

Nu slipper Tele2-kunderna fysiska sim-kort. Foto: ronstik, gpointstudio/Shutterstock.com

Nu är det möjligt för Tele2:s kunder med Iphone XS eller XR att skaffa e-sim. Till en början erbjuds bara privatkunderna denna möjlighet men senare i år ska även Tele2:s företagskunder kunna ha det nya sim-kortet.

Tre har redan gjort nu har även Tele2 gjort det. Det handlar självklart om att operatören infört e-sim till mobiltelefoner. För att en kund ska kunna skaffa det nya sim-kortet gäller det att telefonen har stöd för det. Till en början fungerar e-sim bara för privatkunder med Iphone XS eller XR. Senare under året kommer möjligheten även ges till bolagets företagskunder.

Ett e-sim fungerar precis som ett vanligt e-sim med den skillnaden att det inte behövs något fysiskt sim-kort.

Tele2 är en av landets första operatörer med e-sim

E-sim är väldigt nytt och Tele2 är en av landets första operatörer att erbjuda den möjligheten till telefoner. Sedan ett år tillbaka har det dock varit möjligt för Tele2-kunderna att skaffa e-sim till datorer.

Bolagets konsumentmarknadschef i Sverige, Samuel Skott tror att när tekniken blir tillgänglig för fler så kommer utvecklingen med att koppla upp fler enheter ta fart på riktigt.

– Det är en milstolpe för oss att som en av de första operatörerna i Sverige nu erbjuda funktionaliteten till mobilkunder, säger Samuel Skott.

Han ser införandet av e-sim som ett bevis på att operatören är med och driver utvecklingen framåt.

E-sim förenklar för användaren

E-sim för med sig många fördelar. Dels behöver användaren inte hålla koll på ett plastkort, dels blir det lättare att ha två abonnemang i samma telefon, något som tidigare bara varit möjligt om telefonen haft stöd för dual-sim.

Ur en miljösynpunkt är e-sim även bra eftersom att det inte behöver tillverkas några kort som sedan skickas ut till kunderna och återförsäljarna. Det digitala sim-kortet kommer även göra det möjligt att koppla upp mindre enheter som inte har plats för fysiska sim-kort, exempelvis smarta klockor.

I en telefon utan ett fysiskt sim-kort frigörs det även en hel del utrymme som operatörerna kan använda till att fylla telefonen med fler häftiga funktioner.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka