huawei p40 pro+ i förgrunden med förpackningen i bakgrundenI juli kommer Huaweis nya flaggskepp P40 Pro+ ut i svenska butiker. Foto: Bhubeth Bhajanavorakul/Shutterstock.com

Lanseringar

Nu har mobiltillverkaren Huawei bekräftat att det nya flaggskeppet P40 Pro+ släpps i svenska butiker i juli. Tillverkaren har till exempel utrustat P40 Pro+ med det kraftigaste i prestandaväg, 5G-stöd, banbrytande kamerateknik och en Quad-curve Overflow-bildskärm. 

I juli kommer Huaweis senaste flaggskepp i P40-serien, Huawei P40 Pro+, till den svenska mobilmarknaden. Under skalet hittar vi bland annat en kraftfull Kirin-processor med 5G-modem, wifi-6 teknik och ett riktigt vasst kamerasystem som tagits fram i samarbete med Leica. Den yttre designen är enkel och stilfull, där Quad-curve Overflow-bildskärmen ger en nästintill ramfri vy.

Kraftfull, effektiv och redo för 5G

Huawei P40 Pro+ har som sagt utrustats med en Kirin-processor, närmare bestämt Kirin 990 5G SoC, där det integrerade 5G-modemet bäddar för hög prestanda, stöd för AI-teknik och 5G-anslutning som fungerar med flertalet olika 5G-nätverk. Minneskapaciteten innefattar 8 GB RAM-minne och hela 512 GB internt lagringsminne.

Kamera med tillverkarens största CMOS-sensor

När det gäller kameran på P40 Pro+, har tillverkaren har satsat stort på teknik, funktion och variation. Den bakre kamerauppsättningen är en Ultra Vision Leica Penta-kamera som fått Huaweis hittills största CMOS-sensor. Huvudkameran på 50 MP assisteras av en ultravidvinkel på 40 MP, en telefotolins på 8 MP och en perioskopisk telefotolins med 10x optisk zoom på 8 MP. Utöver dessa fyra linser finns även en TOF (time-of-flight) 3D djupsensor.

Den främre kameran på 32 MP med IR-djupsensor har funktioner som naturlig bokeh och motivisolering. Både den bakre och främre kameran har stöd för högkvalitativ videoinspelning, bland annat i 4K vid 30/60 bilder per sekund och i 1080p vid 30/60 bilder per sekund. I den bakre kameran finns funktioner som HDR och gyro-EIS.

Enligt ett pressmeddelande från Huawei kommer P40 Pro+ i de klassiska färgerna svart och vitt, som tillverkaren kallar för Black Ceramic och White Ceramic. Det rekommenderade priset är 13 990 kronor.