Chokladask står på bord med julgran och öppen spis i bakgrunden.Tele2 tävlar ut den uppkopplade chokladasken Chocolate Bytes på sociala medier. Foto: pressbild/Tele2 Sverige

Lanseringar

Ja, du läste rätt. Tele2:s uppkopplade chokladask är utrustad med en sensor som känner av om någon öppnar locket, och skickar då en notis till din mobil så att du kan ta pralintjuven på bar gärning.

Enligt en Kantar Sifo-undersökning initierad av Tele2 är nästan varannan person i Sverige irriterad på att julen tjuvstartas, och en tiondel uppger att de har behövt handla i sista minuten för att julgodiset har gått åt för tidigt. Av de tillfrågade erkänner cirka 4 av tio (47 procent kvinnor och 40 procent män) att de har nallat på chokladasken innan själva julafton. 

Detta har Tele2 tagit fasta på och lanserar nu den uppkopplade chokladasken Chocolate Bytes.

Skickar notis om någon öppnar chokladasken

Tele2:s Chocolate Bytes är utrustad med en sensor som känner av om någon lyfter på locket på asken, och skickar då en notis till användarens mobil. Du kan med andra ord hålla koll på godiset även om du befinner dig någon annanstans i bostaden eller till och med på jobbet.

Lekfullt experiment som kan väcka tankar

Karin Nygren, affärsansvarig för privatmarknaden på Tele2, berättar att de vill se hur man kan använda tekniken i både stora och små sammanhang. Hon konstaterar att vi blir allt mer uppkopplade och att den digitala utvecklingen påverkar både vår vardag och våra traditioner.

– Just den uppkopplade chokladasken är ett lekfullt experiment med glimten i ögat, men den kanske också kan väcka tankar om framtidens jultraditioner, säger hon i ett pressmeddelande.

Finns bara i ett exemplar

Det handlar dock inte om någon större lansering, i alla fall inte i dagsläget. Den uppkopplade chokladasken finns faktiskt bara i ett enda exemplar som kunderna kan tävla om på sociala medier.