Samsungs företagsbyggnads fasad.Samsung lanserar nu sina tre nya premiummobiler i serien Galaxy S22. Kameran står i fokus för dessa värstingmodeller som bland annat utrustats med AI-teknik. Foto: Valeriya Zankovych/Shutterstock

Mobiltelefoner

Samsung lanserar nu den nya Galaxy S22-serien, som består av tre nya premiummobiler med extra bra kamera och fler efterlängtade funktioner, skriver Telekom idag.

S22, S22+ och S22 Ultra är alla nya medlemmar i Samsungs Galaxyfamilj. De beskrivs som premiummobiler med extra tryck på den nya kameran som bland annat ska kunna ta bilder i mörkare miljöer. 

Kameran är den nya snackisen

Att kameran står i fokus med de nya modellerna är knappast en hemlighet. S22:orna har inbyggd AI-teknik som ska hjälpa användaren att ta bilder i så hög kvalitet som möjligt. Men om man vill är det fullt möjligt att manuellt justera diverse parametrar, exempelvis slutartid eller iso-inställningar.

De två första modellerna, Galaxy S22 samt Galaxy S22+, har båda två en huvudkamera med 50 megapixel. Både S22 och S22+ är dessutom utrustade med en varsin kamera med telelins och en annan kamera med ultravidvinkellins. Men Galaxy S22 Ultra, den värsta av de tre nya modellerna, har en huvudkamera utrustad med 108 megapixel och dessutom en dubbel uppsättning av telefotokameror.

Kamerorna på mobilerna är bland annat menade att hjälpa dig som användare att ta bilder i mörkare miljöer.

Skärmar på (minst) 6 tum med Gorilla Glass

Storleken på skärmen varierar beroende på modell, men alla ligger mellan sex och sju tum. Den minsta modellen, S22, har en skärm på 6,1 tum, den mellanstora modellen, S22+, har en skärm på 6,6 tum och sist men definitivt inte minst är S22 Ultra med en skärm på 6,8 tum.

Storleken skiljer sig alltså avsevärt mellan den minsta och de två andra modellerna medan S22+ och S22 Ultra ligger närmare varandra i storlek. Alla skärmar har ett lager av Corning Gorilla Glass Victus, och det gäller inte bara framsidan av telefonen utan även baksidan av telefonen.

Värstingmodellen S22 Ultra har även en inbyggd S Pen.