Samsungs nya xcover 6 pro i svart mot svart bakgrund.Samsung har lanserat Xcover 6 Pro, men det är fortfarande oklart när den nya luren landar i Sverige. Foto: Pressbild/Samsung

Lanseringar

Det är ofta Samsungs nya Galaxy-lurar som får mest tid i rampljuset, men det finns ju faktiskt fler mobilserier som förtjänar lite uppmärksamhet. Till exempel den nya modellen i Xcover-serien, närmare bestämt Xcover 6 Pro, som nu är lanserad. Här hittar vi både IP68- och MIL-STD 810H-klassificering, 5G och en skärm som stödjer 120 Hz i uppdateringsfrekvens. Det skriver Mobil.se.

Samsung har ju mer än sin Galaxy-mobilserie att erbjuda, även om det är just den som får mest uppmärksamhet när det vankas tillökning. I tillverkarens sortiment ingår till exempel även Xcover-serien, där du hittar mobiler av den lite mer robusta och stryktåliga stilen.

Nu är den senaste modellen i serien lanserad, Xcover 6 Pro, och enligt specifikationerna verkar det som att det finns en hel del att se fram emot.

Har fått både IP68- och MIL-STD 810H-klassificering

Xcover 6 Pro har blivit klassad som damm- och vattenresistent enligt det internationella måttet IP68, men mobilen uppfyller även kraven för militärstandarden MIL-STD 810H. Det senare innefattar tester av exempelvis temperaturchock till höga och låga temperaturer, regneffekter inklusive vind och frysregn, exponering för sand och damm, läckor och skottvibration.

Stor bildskärm med stöd för 120 Hz i uppdateringsfrekvens

Bildskärmen är 6,6 tum och har en upplösning på 1 080 x 2 408 pixel. Skärmuppdateringen ligger på 120 Hz. Under huven hittar vi ett Snapdragon 778G-chip som ger stöd för 5G. RAM-minnet är 6 GB och det interna lagringsminnet 128 GB, men med ett externt minneskort kan du utöka lagringen upp till 1 TB.

Batteriets kapacitet ligger på 4 500 mAh, vilket man ändå får säga är ganska standard i dagens smartphones. Den bakre kamerauppsättningen inkluderar två linser: en huvudkamera på 50 MP och en supervidvinkel på 8 MP. I fronten finns en selfiekamera på 13 MP.

Oklart när Xcover 6 Pro landar på svensk mark

I dagsläget finns det inga uppgifter om när Xcover 6 Pro kommer till oss i Sverige, och inte heller vilka priser som gäller.