Kvinna drar upp lila samsung-mobil ur jeansfickan.Den bäst säljande 5G-mobilen på den globala marknaden i februari var Samsung Galaxy A52s 5G. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Rapporter

Enligt Counterpoint Researchs februaristatistik för den globala mobilförsäljningen är det Samsung som är den ohotade ettan när det gäller 5G-mobiler. Den sydkoreanska tillverkaren intar de fyra översta platserna på topp tio-listan, och får även in en femte mobil på plats tio. Det skriver Mobil.se.

Analysföretaget Counterpoint Researchs siffror för mobilförsäljningen på den globala marknaden under februari visar att en av världens tillverkare är överlägset störst när det gäller just 5G-mobiler. Det kommer kanske inte som någon större överraskning att det är Samsung som hamnar överst på listan.

Samsung-mobiler på de fyra översta platserna

På topp tio-listan hittar vi Samsung-mobiler på de fyra översta platserna, men tillverkaren får även in en femte mobil på plats nummer tio. Allra bäst sålde Samsungs Galaxy A52s 5G med 2,90 procent, och sedan kommer Gaalxy S22 Ultra med 2,87 procent, Galaxy S21 FE 5G med 2,63 procent och på fjärde plats Galaxy A32 5G med 2,09 procent.

Oppo Reno 7 första 5G-mobilen efter Samsung på topplistan

Efter Samsungs 5G-kvartett på topplistan kommer Oppo Reno 7 5G med 1,92 procent. Reno 7 5G var enligt Counterpoint även den bäst säljande Android-luren i Kina i februari. Några av telefonens starkaste kort sägs vara Snapdragon 778-chipet, trippelkameran och stödet för 60 W snabbladdning.

På plats sex, sju, åtta, nio och tio ser vi i Honor 60, Vivo S12, Xiaomi Redmi K40, Honor X30 och till sist Samsung Galaxy A22 5G. Honor 60 var även en av de fem bäst säljande mobilerna på den kinesiska marknaden i februari.

Samsung stod för mer än en fjärdedel av 5G-försäljningen i februari

Enligt Counterpoint Researchs siffror stod Samsung för mer än en fjärdedel av den totala försäljningen av 5G-mobiler i februari.