Hand som håller tre galaxy s22-modeller.Nu släpper Samsung en omfattande kamerauppdatering för sin Galaxy S22-serie. Foto: Framesira/Shutterstock.com

Mobiltelefoner

Samsung har nu meddelat att de kommer skicka ut en större kameraupppdatering för sina modeller i Galaxy S22-serien. Vissa saker är rena förbättringar, men enligt Mobil.se kan vi även vänta oss ett par nyheter. Det ska till exempel bli möjligt att skapa hyperlapse med telefoto med 3x-zoom.

I början av februari tidigare i år släppte Samsung den omtalade Galaxy S22-serien där vi hittar modellerna S22, S22 Plus och S22 Ultra. Nu har tillverkaren meddelat att de kommer släppa en större uppdatering gällande kameran i samtliga modeller. Uppdateringen kommer innebära flera förbättringar av befintliga funktioner, men det verkar som att vi även kommer få se några nyheter.

Möjligt att skapa hyperlapse-film med telefoto 3x

Med Galaxy S22-seriens kamera har det även tidigare varit möjligt att skapa hyperlapse-filmer, det vill säga en serie stillbilder där kameran (alltså mobilen i detta fall) flyttas mellan varje exponering för att ge något av en suggestiv effekt. Men i och med uppdateringen blir det möjligt att skapa hyperlapse med kamerans telefoto-lins med 3x-zoom.

Enligt uppgift ska Samsung även jobba på en kamerafunktion som går under namnet Astro Hyperlapse, där man ska kunna göra hyperlapsefilmer av natthimlen. Detta kommer vi dock inte få se i praktiken än på ett tag.

Förbättrar QR-scannern och prestandan vid HDR-fotografering

Kamerauppdateringen omfattar även förbättringar av QR-scannern, där avläsningsområdet blir större och det ska även bli möjligt att scanna manuellt om kameran inte själv kan hitta QR-koden. Du kommer efter uppdateringen även kunna avfärda en kod utan att behöva stänga ner kamera-appen, vilket en bug tidigare har satt stopp för.

I uppdateringen ingår också förbättringar av prestandan vid HDR-fotografering, färgåtergivningen, bildstabiliseringen, minneshanteringen samt AI-prestandan för kamerans foto-, video- och natt-läge.

Vissa uppdateringar gäller även för Galaxy S21

Galaxy S21-serien får också ta del av hyperlapse- och QR-uppdateringen, medan övriga förbättringar och nyheter är unika för modellerna i S22-serien.