Samsungs logga på fasad.Redan nästa år kan det finnas mobiler med rullbara displayer. Samsung Display bekräftar att de arbetar med att ta fram rullbara skärmar till smartphones. Foto: Sundry Photography/Shutterstock.com

Rapporter

Först kom mobiler med vikbara skärmar. Nu bekräftar Samsung Display ryktena om rullbara skärmar. Det är inte helt omöjligt att rullbara skärmar finns som konsumentprodukt redan under nästa år, skriver Mobil.se.

Samsung Display har bekräftat att de arbetar med att ta fram rullbara skärmar till smartphones. Redan under nästa år kan de finnas tillgängliga för konsumenter. 

Rullbara displayer finns snart på marknaden

Nu bekräftar alltså även Samsung att arbetet med rullbara displayer fortgår och att mobiler med rullbara displayer snart kommer att finnas i bred front på marknaden. 

Det framgår dock inte exakt vilka formfaktorer som Samsung kommer att ta fram. Men uppgifterna om rullbara displayer från Samsung måste ändå anses som förhållandevis säkra eftersom de kommer från Samsung Displays vd Choi Kwon-Young. 

Dock finns det inga bekräftelser på om skärmtekniken kommer att användas av Samsung Electronics men rimligen så borde det vara nästa steg. Och det här betyder inte att Samsung kommer att sluta med sina satsningar när det gäller de vikbara telefonerna, snarare tvärtom. 

Fortsätter med utvecklingen för vikbara skärmar

Choi Kwon-Young ska enligt Mobil.se ha sagt att bolaget snarare kommer att fortsätta att utforska de vikbara skärmarna ytterligare för att fortsätta utveckla dem. Det kanske handlar om att bredda segmentet och ta fram billigare modeller som har vikbara skärmar. När mobiler med rullbara skärmar från Samsung kommer att finnas på marknaden återstår att se. 

LG presenterade rullbar skärm redan i januari

LG har redan presenterat sin konceptmobil med rullbar skärm, LG Rollable. Företaget bekräftade i början av januari att arbetet med en skärm som går att rulla ut pågår för fullt. Mobil.se har tidigare rapporterat om LG:s satsning när det gäller mobiler med rullbara displayer. Skärmen ska enligt information vara 7,4 tum och tillverkas av BOE Technology. 

LG har inte bekräftat vilken hårdvara de kommer att använda men enligt rykten handlar det om Qualcomm Snapdragon 888 med 16 gigabyte arbetsminne. Även priset är okänt men det spekuleras i en prislapp på cirka 2 400 dollar. 

Enligt Ken Hong, talesperson för LG, kommer LG att lansera mobilen Rollable redan under 2021. I så fall blir det LG som blir först ut på marknaden till konsument med rullbara displayer.