Samsung Galaxy Z Fold 3 5G som står uppvikt på ett bord.Samsung har lanserat nya Galaxy Z Fold 3 5G och Galaxy Z Flip 3 5G. Galaxy Z Fold3 5G är den första telefonen med vikbar skärm som har stöd för S-pen. Foto: Press/Samsung.

Mobiltelefoner

Samsung släpper två nya mobiler under augusti. Mobilerna har vikbara skärmar och är vattentåliga. De nya telefonerna är nästa kapitel inom mobil innovation, skriver Samsung i ett pressmeddelande.

Samsungs senaste modeller Galaxy Flip 3 5G och Galaxy Fold 3 5G är utrustade med vikbara skärmar och är byggda med det starkaste aluminiumet som någonsin använts i en smart mobil. Det är Samsungs tredje generation med vikbara skärmar.

Tips! Funderar du på att lägga vantarna på en av telefonerna? Glöm inte att du även måste ha ett abonnemang med stöd för 5G för att kunna utnyttja 5G-nätet.

Samsung Galaxy Flip 3 5G och Galaxy Fold 3 5G är de två första vikbara mobilerna med klassningen IPX8 i vattentålighet. Det innebär att mobilerna är både damm- och vattentåliga och att de tål att sänkas ned i sötvatten till 1,5 meters djup under 30 minuter.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G 

Galaxy Z Fold 3 5G är den första vikbara mobilen som har stöd för S-pen. Telefonen har berikats med en 7,6 tum stor Amoled Infinity Flex-skärm med en upplösning på 1 768 x 2 208 pixlar. Skärmen på framsidan består av en 6,2-tums Amoled-skärm och har en upplösning på 832 x 2 268 pixlar. 

Galaxy Z Fold 3 5G har utrustats med Qualcomms Snapdragon 888. Den har fått en starkare processor än föregående modell, Galaxy Z Fold 2, vilket gör den till en kraftfull enhet för den som vill kunna kombinera produktivitet med underhållning. 

Kameran består av tre kameralinser på baksidan med en huvudkameralins, en vidvinkelkameralins och en telefotokameralins med två gånger optisk zoom. Alla på 12 megapixlar. Frontkameran har en kameralins på 10 megapixlar. Under skärmen finns ytterligare en kameralins på 4 megapixlar. 

Batterikapaciteten ligger på 4 400 mAh och har stöd för både trådlös laddning och snabbladdning. 

Samsung Galaxy Z Flip 3 5G

Nya Samsung Galaxy Z Flip 3 5G är utrustad med en 6,7-tums Amoledskärm med full hd+ och har en upplösning på 1 080 x 2 640 pixlar. Den yttre skärmen på framsidan består av en 1,9 tum stor Amoledskärm och har en upplösning på 260 x 512 pixlar. Den är något större än skärmen på föregångaren och den gör det möjligt att kolla mobilen när man är på språng utan att öppna den.

Kameran på baksidan består av två kameralinser. En vidvinkelkameralins på 12 megapixlar och en ultravidvinkellins också på 12 megapixlar. Frontkameran har en upplösning på 10 megapixlar och gör det möjligt att ta foton utan att behöva vika upp skärmen.

Även Galaxy Z Flip 3 5G har utrustats med Qualcomms Snapdragon 888. Men Galaxy Z Flip 3 5G har inte stöd för S-pen.

Båda telefonerna finns officiellt i butik från och med den 27 augusti 2021. Rekommenderat pris för Galaxy Z Fold 3 5G ligger från 19 490 kronor och Galaxy Z Flip 3 5G från 11 490 kronor.