Kvinna håller i en Motorola razr mmobiltelefonMotorola Razr 2019 uppdateras nu med 5G. Nya Motorola Razr 5G är en accessoar och designmobil samtidigt som den är en fullfjädrad smartphone och priset landar på 16 000 kronor. Foto: MonicaZ82/Shutterstock.com

Artiklar

Motorolas nya vikbara mobil är lanserad. Nya Motorola Razr 5G är en fullfjädrad smartphone som enkelt går ner i fickan, skriver Mobil.se.

Motorola Razr 5G är en modern version av den klassiska vikbara mobilen. Fokus har legat på designen och att göra en smidig telefon i stället för att erbjuda en större skärm som många andra vikbara mobiler fokuserat på.

Fullfjädrad smartphone 

Även om du väljer att bara använda den yttre pekskärmen som är 2,7 tum är Motorola Razr 5G en fullt användbar telefon, något som Motorola är stolta över.

Tips! Planerar du att skaffa en 5G-telefon kan du jämföra 5G-abonnemang här på Mobilabonnemang.se.

Motorola Razr 5G har självklart även fått en kraftfullare prestanda. Systemchippet Snapdragon 765 ger Motorola Razr 5G stöd för just 5G.

Uppgraderad kamera

Även kameran har uppgraderats. Eftersom Razr 5G är utrustad med två skärmar kan du använda kameran med en sensor på 48 megapixel som en vanlig kamera eller som selfiekamera, beroende på om du använder den lilla yttre skärmen eller om du använder huvudskärmen.

Kameran har laserautofokus som optisk bildstabilisering och ger bilder på 12 megapixel. Det gör att man kan ta väldigt bra selfiebilder.

Dock finns det varken vidvinkel eller optisk zoom eftersom det bara är en kamera. Men det finns läge där man kan ta gruppselfies som har en viss vidvinkel, porträttläge och ett spot color-läge som ger möjligheten att göra motivet i färg och bakgrunden svartvit.

Ergonomiskt utformad

Motorola Razr 5G har en fingeravtryckssensor som är placerad på baksidan av telefonen, vilket ska göra telefon enklare att använda. Dessutom har man prioriterat att man ska kunna använda telefonen med en hand när man designade den.

Designen är något som verkligen sticker ut och Motorola Razr 5G är en accessoar och designmobil samtidigt som den är en fullfjädrad smartphone.

Behöver inte vika ut telefonen för att använda funktionerna

Det som främst skiljer Motorola Razr 5G mot andra vikbara mobiler är telefonens yttre skärm, Quickview. Och som namnet antyder ska man genom Quickview kunna styra de flesta av telefonens funktioner och skriva meddelanden.

Motorola Razr 5G kommer att finnas i tre färger: svart grafit, guld och silver. Priset väntas ligga på 16 000 kronor. Men det finns ännu ingen information om när telefonen släpps i Sverige.