Framsida och baksida på Iphone 13 Pro och Iphone 13 som står bredvid varandra.Kamerorna verkar vara de största nyheterna i nya Iphone 13. Liksom föregångaren kan vi vänta oss fyra modeller av Iphone 13. Förutom Iphone 13 och Iphone 13 Pro kan vi vänta oss Iphone 13 Pro Max och Iphone 13 Mini. Foto: Bagel Studio/Shutterstock.com

Lanseringar

Kamerorna, vassare redigeringsverktyg för rörliga bilder och ett rejält utökat minne är de största nyheterna, enligt ryktena, när Apple lanserar Iphone 13. Enligt analytiker på Trendforce lanseras Iphone 13 den 14 september, skriver Mobil.se.

Apple har alltid haft sina lanseringar i september. Det var bara förra året som lanseringen skedde senare än vanligt, vilket berodde på coronapandemin och komponentbrist. Enligt Trendforce analytiker kommer Apple att lansera Iphone 13 under tredje veckan i september. Apple håller vanligtvis sina lanseringar på en tisdag vilket betyder att lanseringen borde ske den 14 september. 

Det spekuleras mycket kring nya Iphone 13 och det ryktas en hel del om lagringskapacitet, kameror och kamerafunktioner och när det gäller skärmen. 

Fyra modeller av Iphone 13

Enligt uppgifter från analysfirman Wedbush kan vi se fram emot fyra olika modeller av Iphone 13. Vi kommer alltså få se Iphone 13, Iphone 13 Mini, Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max. Ryktet säger att alla modeller i Iphone 13-serien ska få Lidar-sensor för djupmätning. Tidigare var det bara Pro-modellerna som hade det.

Bättre vidvinkellins och avancerade redigeringsmöjligheter

När det gäller kameranyheterna rent hårdvarumässigt kommer Iphone 13 att få en bättre vidvinkellins med autofokus, något som föregångaren Iphone 12 saknar.

En annan nyhet är att Iphone 13 kommer att få ett Pro-läge för video, något som tidigare bara funnits i stillbildsläge. Iphone 12 var först med ett ProRaw-läge som har mer avancerade redigeringsverktyg för stillbilder. Med Pro-läge i Iphone 13 får man nu liknande funktioner fast för rörlig bild. 

1 TB i lagringskapacitet

En annan nyhet är lagringskapaciteten. Enligt uppgifter kommer den högsta lagringskapaciteten öka från 512 GB till 1 TB i nya Iphone 13. 

Andra obekräftade läckor hävdar att skärmen i Iphone 13 kommer att få 120 hertz uppdatering och det ryktas även om en aktiv viloskärm, Always on Display, liknande den som Apple Watch har. Det gör att du kan se exempelvis notiser även när skärmen är i viloläge.

Andra säkrare uppgifter om Iphone 13 är att de kommer få A15-chipsetet och samtliga kommer ha stöd för 5G.