Samsungs logga på huvudkontoret i milano.Samsungs nya Galaxy S23-serie kan få uppgraderad kamera. I alla fall om man ska tro de senaste ryktena. Foto: Arcansel/Shutterstock.com

Mobiltelefoner

Spekulationerna kring Samsungs kommande Galaxy S23-serie har börjat ta fart, och om de skulle visa sig stämma överens med verkligheten verkar det som att vi bland annat kan se fram emot betydande uppdateringar när det gäller kameran. Det skriver Mobil.se.

Samsung har påbörjat utvecklingen av sin nya Galaxy S23-serie som för tillfället går under kodnamnet Diamond. Spekulationerna kring vad vi kan vänta oss har redan startat, och flest rykten finns det om de två instegsmodellernas kamerauppsättning.

Första gången sedan 2019 som frontkameran får en uppgradering

Standard- och Plus-modellen i S23-serien ska enligt de senaste ryktena utrustas med en uppgraderad version av frontkameran. Och om det stämmer skulle det i så fall vara första gången sedan 2019. Den nya frontkameran sägs ha en upplösning på 12 MP i stället för 10 MP i de nuvarande modellerna.

Det finns även de som påstår att frontkameran kommer ha stöd för optisk bildstabilisering, men precis som Mobil.se påpekar så har det varit tal om exakt detta i några år nu utan att något har hänt. Så det återstår helt enkelt att se om Samsung äntligen har tagit tag i saken.

Ultra-modellen kan få en Isocell HP3-sensor på 200 MP

Men en uppgradering kan vi även få se när det gäller den bakre kamerauppsättningen. Här ryktas det om att huvudkameran blir i form av en Isocell HP3-sensor som har en upplösning på hela 200 MP. Det är dock fortfarande oklart om detta endast gäller S23 Ultra-modellen eller om även de andra modellerna kommer utrustas med den nya sensorn.

Arbetar med en ny Exynos 2 300-processor

Samsung sägs även jobba med en ny Exynos 2 300-processor, men det är i dagsläget osäkert om vi kommer få se den redan i och med lanseringen av Galaxy S23-serien.