telias finansdirektör christian luigaEfter tio år i bolaget är det nu dags för Christian Luiga att lämna sin post som finansdirektör. Foto: Pressbild/Telia Company

Artiklar

Telias finansdirektör Christian Luiga har nu efter tio år i bolaget valt att lämna sin post. Luiga kommer under uppsägningstiden att successivt lämna över sina pågående projekt till den nya vd:n Allison Kirkby som tillträdde tidigare under året.

Christian Luiga har i olika roller arbetat för Telia Company sedan 2009. 2014 blev han bolagets finansdirektör, och i september 2019 tog han även rollen som koncernchef och tillförordnad vd. I ett pressmeddelande har Telia Company nu gått ut med att Christian Luiga efter tio år i bolaget kommer att lämna sin tjänst. Det rapporterar Telekom idag.

Rätt läge att lämna

Christian Luiga kommer omedelbart att lämna koncernledningen. Dock ska han under sin uppsägningstid, som avslutas den 15 september 2020, vara ett stöd för bolagets nya vd Allison Kirkby, och se till att överlämningen av pågående projekt blir så smidig som möjligt. I ett uttalande säger Christian Luiga att han känner sig redo för förändring och att det känns bra att nu kunna lämna över rodret till den nya vd:n.

– Att vara med och leda Telia Company, först som finansdirektör och sedan som tillförordnad VD, under en period som präglats av stora förändringar och utmaningar, har varit oerhört givande. Men allting har ett slut, och jag har kommit fram till att detta är rätt timing för mig att lämna Telia Company.

En uppskattad kraft i bolaget

Lars-Johan Jarnheimer, styrelseordförande för Telia Company, menar att Christian Luiga har varit en viktig del av bolagets ledningsgrupp, och att hans ledaregenskaper och starka affärssinne legat bakom många av de förändringar som Telia Company gjort under dessa år.

I pressmeddelandet riktar Jarnheimer även ett särskilt tack till Christian Luiga för insatsen som tillförordnad vd för företaget.

Telia kommer inom kort påbörja rekryteringsprocessen för att hitta en permanent ersättare för Christian Luiga. Under tiden kommer Douglas Lubbe vara kvar i sin roll som tillförordnad finansdirektör för företaget.