Omdöme om Tellus Mobils mobilabonnemang

Tellus erbjuder mobilabonnemang med flera olika surfnivåer att välja mellan, både låga och höga. Abonnemangen tecknas utan bindnings- och uppsägningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att anpassa efter nya surfvanor och -behov.

Visste du? Tellus Mobil är en operatör som vill värna om miljön. De samarbetar med Håll Sverige Rent och Vi-skogen, och när du blir kund får du välja om de ska plantera ett träd eller rensa 1 kg skräp från haven.

Att Tellus går under Tele2:s mobilnät är ytterligare en fördel. Det finns faktiskt väldigt få saker att klaga på när det gäller Tellus. Visst, man kanske saknar en mer omfattande kunskapsbank på supportsidan, stöd för 5G och e-sim, men på det stora hela står sig Tellus riktigt bra i konkurrensen.

Fördelar

  • Mobilabonnemang med flera olika surfnivåer
  • Möjlighet att spara oanvänd surf
  • Använder Tele2:s mobilnät

Nackdelar

  • Erbjuder inte 5G
  • För lite information på supportsidan

För aktuella erbjudanden

Tellus Mobils erbjudanden för specifika målgrupper

Hos Tellus Mobil får du som är över 55 år rabatt på mobilabonnemangen, och precis som för de ”vanliga” abonnemangen har du flera olika surfalternativ att välja mellan. Tellus Mobil erbjuder även familjeabonnemang där du kan lägga till upp till sju extra användare till huvudabonnemanget.

Tellus mobil senior

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
5 GBFriaFria0 mån25 kr* 95 kr
15 GBFriaFria0 mån25 kr* 145 kr
30 GBFriaFria0 mån25 kr* 195 kr
100 GBFriaFria0 mån25 kr* 295 kr
*Gäller i 1 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Tellusmobil.se

Tellus Mobils täckning för mobilabonnemang

En stor fördel med Tellus Mobil är att de går under samma nät som Tele2, vilket innebär god täckning över i princip hela Sverige. Men det är alltid bra att kolla Tele2:s täckningskarta för att se hur det ser ut just på din adress. Det kan trots allt förekomma både regionala och lokala variationer.

Har Tellus mobilabonnemang stöd för 5G

Nej, Tellus mobilabonnemang verkar inte ha stöd för 5G. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-lansering är att vänta inom kort.

Mobilnät
Tele2
2G
3G
4G
5G

Använda Tellus Mobils mobilabonnemang utomlands

Om du ska resa till ett annat land inom EU/EEs så kan du använda ditt Tellus-abonnemang precis som hemma i Sverige. Du får använda samma surfpott och har fria samtal, sms och mms. På Tellus hemsida ser du vilka länder som ingår i EU/EES.

Tänk på! Efter Brexit är det andra roaming-regler som gäller för Storbritannien, och Tellus mobilabonnemang kan i dagsläget inte användas som vanligt i områdena som omfattas.

För att du ska kunna använda ditt mobilabonnemang utanför Sverige måste du slå på roaming i mobiltelefonens inställningar och se till så att abonnemanget inte är spärrat för utlandstrafik. Om du behöver hjälp kan du kontakta Tellus kundtjänst.

Köpa extra surf hos Tellus Mobil

Hos Tellus Mobil kan du enkelt köpa till extra surf via sms. Vi berättar hur du går till väga här nedanför.

Så köper du extra surf via sms

  1. Välj mellan 1, 3 eller 5 GB surf.
  2. Skriv in 1gb, 3gb eller 5gb som meddelandetext.
  3. Skicka meddelandet till nummer 71669.
  4. Klart!

Du kan spara din extrasurf i upp till en månad.

Kontakta Tellus Mobils kundtjänst om mobilabonnemang

Du kan kontakta Tellus support via telefon, mejl och sociala medier. Öppettiderna är relativt generösa, men inget utöver det vanliga. Om du har lättare ärenden kan du även besöka Tellus FAQ-sida där du hittar svar på vanliga frågor. Sidan verkar dock vara under uppbyggnad så saknar du någon särskild information kan du skriva direkt till Tellus.

Chatt
Vardagar
09.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
Telefon
Vardagar
09.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
09.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Tellus mobilabonnemang

Kan man spara oanvänd surf på Tellus mobilabonnemang?

Ja, hos Tellus kan du spara oanvänd surf i upp till 90 dagar.

Hur snabbt kan man surfa med Tellus mobilabonnemang?

Tellus använder Tele2:s mobilnät, och enligt Tele2 ska du kunna vänta dig normalhastigheter på mellan 50 0ch 100 Mbit/s i 4G. Men vilka hastigheter du kan nå beror på täckningen där du bor, vilken mobil du har och hur långt du har till närmaste mobilmast.

Hur kollar jag surfen hos Tellus?

Det står inte på hemsidan hur du gör för att kolla hur mycket surf du har kvar på ditt abonnemang. Men du kommer få sms av Tellus när din surf tar slut och information om hur du beställer mer.

Har man ångerrätt på Tellus mobilabonnemang?

Det framgår inte av informationen på Tellus hemsida, men rimligtvis borde de precis som i stort sett alla andra operatörer tillämpa Distansavtalslagen. Det innebär att du som kund alltid har 14 dagars ångerrätt på tjänster som är köpta på distans, till exempel online eller via telefon. Kontakta Tellus support och hör efter vad som gäller för säkerhets skull.

Hur säger man upp Tellus mobilabonnemang?

Hos Tellus kan du säga upp mobilabonnemanget i princip när du vill. Din tjänst avslutas nästkommande vardag eller första möjliga dagen därefter. 

Vad har Tellus för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Tellus har ingen uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Kan man pausa sitt mobilabonnemang hos Tellus?

Det finns ingen information på hemsidan som tyder på att det finns möjlighet att pausa sitt mobilabonnemang. Men kolla med supporten vad som gäller för säkerhets skull.

Har Tellus mobilabonnemang stöd för VoLTE?

Ja, Tellus abonnemang stödjer VoLTE.