Tellus Mobil har prisvärda mobilabonnemang för alla åldrar

Tellus kan trots sin korta tid på marknaden erbjuda ett bra utbud av olika mobilabonnemang, där de allra flesta borde hitta ett passande alternativ. Bindnings- och uppsägningstider är slopade, vilket gör abonnemangen flexibla och enkla att anpassa efter egna behov och önskemål. Priserna är genomgående låga, speciellt med tanke på vad du får på köpet.

Det är ju inte heller någon nackdel att Tellus går under Tele2:s mobilnät som ger god täckning och höga hastigheter över i princip hela Sverige. Det finns faktiskt väldigt få saker att klaga på när det gäller Tellus. Visst, man kanske saknar en mer omfattande kunskapsbank på supportsidan, 5G och e-sim som alternativ till fysiskt simkort, men på det stora hela står Tellus riktigt starka i konkurrensen.

Fördelar

  • Använder Tele2:s mobilnät
  • Inga bindnings- eller uppsägningstider
  • Möjlighet att spara oanvänd surf

Nackdelar

  • Ingen 5G
  • För lite information på supportsidan

Tellus mobilabonnemang har varken bindnings- eller uppsägningstider

En stor fördel med Tellus mobilabonnemang är att de varken har bindnings- eller uppsägningstid. Du har alltså stor möjlighet att själv styra ditt mobilanvändande och kan ändra surfmängderna efter behov. Vissa perioder kanske man behöver lite mer data och då kan du enkelt uppgradera abonnemanget. Eller om du upptäcker att du kanske köpt lite mer surf än vad du faktiskt förbrukar så kan du sänka – detta kan du göra en gång per månad så regleras det vid månadsskiftet.

Hur mycket surf kan jag få med Tellus mobilabonnemang?

Hos Tellus kan du välja mellan fyra olika surfnivåer, 5, 15, 30 eller 100 GB surf. Utbudet är med andra ord varierat, så oavsett surfbehov borde de allra flesta hitta ett alternativ som matchar.

Tips! Hos Tellus kan du spara oanvänd surf i upp till 90 dagar som du kan använda om din befintliga pott skulle sina.

Tellus erbjuder även abonnemangen Mini och Rörligt med 2 respektive 1 GB surf för dig som kanske inte surfar så mycket eller inte ringer så många samtal.

I Tellus Mini 2 GB ingår 200 fria samtalsminuter, 100 sms och 50 mms till alla nationella nät varje månad och 2 GB surf som du får använda både inom Sverige och på resor inom EU/EES.

Med Tellus Rörligt 1 GB betalar du 59 öre per samtalsminut, uppkoppling och sms, och 1,59 kronor per mms till alla nationella nät. Du får 1 GB surf att använda inom Sverige och inom EU/EES.

Tellus går under samma mobilnät som Tele2

En av de största fördelarna med Tellus är att de går under samma mobilnät som Tele2, vilket innebär höga hastigheter och god täckning över i princip hela landet. Enligt Tele2 täcker nätet cirka 99,9 procent av befolkningen och 90 procent av landets yta, så så mycket bättre kan det ju liksom inte bli. Men för säkerhets skull kan du alltid kolla på Tele2:s täckningskarta på hemsidan och se hur täckningen är just på din adress.

I alla abonnemang ingår dessutom 4G- och wifi-samtal, som ger bättre kvalitet och möjlighet att ringa samtal där den vanliga täckningen kanske inte är den bästa. 4G-samtal är alltid aktiverat på ditt Tellus-abonnemang, men det är inte lika säkert att tjänsten är aktiverad i telefonen. Om du behöver hjälp med det kan du kontakta Tellus support så kan de guida dig fram.

Har Tellus mobilabonnemang stöd för 5G

Nej, Tellus mobilabonnemang verkar inte ha stöd för 5G. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-lansering är att vänta inom kort.

Har Tellus särskilda erbjudanden för olika målgrupper?

Tellus erbjuder särskilda abonnemang för personer över 55 år. Precis som för de ”vanliga” abonnemangen har du flera olika surfalternativ att välja mellan, men till lägre priser. Bindningstiderna är slopade, så du kan byta datamängd när du vill om du upptäcker att surfbehoven ändrats.

Du kan även teckna särskilda familjeabonnemang hos Tellus. Den som står på huvudabonnemanget väljer hur många användare som ska dela familjeabonnemanget, inklusive sig själv, och även hur mycket surf som ska ingå. Surfen delas inte mellan medlemmarna, utan alla får lika mycket var. 

Upp till åtta användare kan dela Tellus familjeabonnemang. Alla användare du lägger till får rabatt på månadskostnaden.

Kan jag använda Tellus mobilabonnemang utomlands?

Om du ska resa till ett annat land inom EU/EEs så kan du använda ditt Tellus-abonnemang precis som hemma i Sverige. Du får använda samma surfpott och har fria samtal, sms och mms. På Tellus hemsida ser du vilka länder som ingår i EU/EES.

Tänk på! Efter Brexit är det andra roaming-regler som gäller för Storbritannien, och det har varit upp till operatörerna att bestämma huruvida abonnemangen ska fungera som vanligt eller inte. Tellus mobilabonnemang kan i dagsläget inte användas som vanligt i Storbritannien.

För att du ska kunna använda ditt mobilabonnemang utanför Sverige måste du slå på roaming i mobiltelefonens inställningar och se till så att abonnemanget inte är spärrat för utlandstrafik. Om du behöver hjälp med att ta bort spärren eller aktivera roaming på mobilen kan du kontakta Tellus kundtjänst.

Hur omfattande är Tellus kundtjänst? 

Eftersom Tellus fortfarande är nya på telekommarknaden är det svårt att göra något utlåtande om supportens faktiska tillgänglighet och bemötande, men på pappret ser det riktigt bra ut. Särskilt med tanke på att Tellus är en mindre operatör.

Du kan kontakta Tellus support via telefon, mejl och sociala medier och öppettiderna är relativt generösa, men inget utöver det vanliga. Om du har lättare ärenden kan du även besöka Tellus FAQ-sida där du hittar svar på vanliga frågor. Sidan verkar dock vara under uppbyggnad så saknar du någon särskild information kan du skriva direkt till Tellus.

Vanliga frågor om Tellus mobilabonnemang

Kan man spara oanvänd surf hos Tellus?

Ja, hos Tellus kan du spara oanvänd surf i upp till 90 dagar.

Har Tellus särskilda erbjudanden för seniorer och pensionärer?

Tellus erbjuder mobilabonnemang till lägre priser för personer över 55 år.

Har Tellus särskilda erbjudanden för studenter?

Nej, i dagsläget har Tellus inga särskilda erbjudanden för studenter.

Fungerar Tellus mobilabonnemang utomlands?

Inom EU/EES fungerar Tellus mobilabonnemang precis som hemma. Du har samma surfpott och fria samtal, sms och mms. Tänk på att detta inte längre gäller i Storbritannien.

Vilket nät använder Tellus?

Tellus använder Tele2:s mobilnät som är ett av Sveriges starkaste och ger god täckning över i princip hela landet.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@mobilabonnemang.se