Omdöme om Smultrons mobilabonnemang

Smultron är en ny mobiloperatör som går under samma nät som Tele2. Täckningen bör med andra ord vara god oavsett var i landet du bor (men kolla täckningskartan innan du beställer). Smultrons mobilabonnemang kommer med fyra olika surfnivåer som operatören kallar Lätt, Lagom, Mega och Ultra. Men om du är i behov av mer data än 50 GB eller kanske vill ha mobilabonnemang med fri surf får du vända dig till en annan operatör.

Tips! En stor fördel med Smultron är att du har möjlighet att teckna ett Prova på-erbjudande, där du väljer en abonnemangsform som inleds med en så kallad analysperiod på två månader. Du får en bindningstid att hålla dig till och ger Smultron en fullmakt att välja ut ett abonnemang åt dig utifrån din användning under analysperioden. Du kan läsa mer om villkoren på Smultrons sida om Prova på-erbjudandet.

Kundtjänsten är, precis som hos andra mindre operatörer, relativt begränsad, men ett stort plus får Smultron för att de erbjuder support via telefon. Man skulle kunna önska lite mer information om mobilabonnemangen och villkoren på hemsidan, men med tanke på att Smultron fortfarande är relativt nya på marknaden är det kanske att kräva för mycket.

Fördelar

  • God täckning via Tele2:s nät
  • Erbjuder en prova på-period
  • Fria samtal och sms

Nackdelar

  • 50 GB surf som högst
  • Relativt dyra abonnemang

För aktuella erbjudanden

Smultrons erbjudanden för specifika målgrupper

Hos Smultron finns det inga målgruppsanpassade mobilabonnemang förutom särskilda abonnemang för företag. Företagskunder kan beställa upp till fem abonnemang och välja mellan tre olika surfnivåer. Abonnemangen tecknas utan bindningstid, vilket är en klar fördel.

Smultrons täckning för mobilabonnemang

Smultron går under Tele2:s mobilnät som har god täckning över i princip hela Sverige. Det kan dock finnas vissa regionala och lokala variationer så tänk på att kolla täckningskartan innan du beställer mobilabonnemang. Då får du en bättre bild av hur det ser ut just där du bor.

Har Smultrons mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Smultrons mobilabonnemang stödjer inte 5G i dagsläget.

Mobilnät
Tele2
2G
3G
4G
5G

Använda Smultrons mobilabonnemang utomlands

Smultron erbjuder fri roaming inom EU/EES. Det innebär att du kan ringa och messa till svenska nummer och EU/EES-nummer, samt använda surfen precis som hemma i Sverige när du är på semester eller affärsresa i ett land inom EU/EES. Helt kostnadsfritt.

Ska du resa till ett land utanför EU/EES gäller andra priser, och dem kan du läsa mer om på Smultrons supportsida under vanliga frågor och svar.

Kontakta Smultrons kundtjänst om mobilabonnemang

Du kan kontakta Smultrons kundtjänst via telefon eller genom att fylla i ett kontaktformulär direkt på hemsidan. Supporten är förvisso inte lika omfattande som hos större operatörer, men för att vara en mindre operatör får Smultron ändå mer än godkänt. Att de erbjuder support via telefon är ett stort plus i vår bok. Har du enklare ärenden kan du även spana i vanliga frågor och svar på hemsidan.

Telefon
Vardagar
10.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Ring
E-post
Vardagar
10.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Smultrons mobilabonnemang

Kan man spara surf på Smultrons mobilabonnemang?

Det finns ingen information på Smultrons hemsida som tyder på att du kan spara oanvänd surf, men det finns å andra sidan inte heller någon information som tyder på motsatsen. Kolla med Smultrons support för säkerhets skull.

Hur snabbt kan jag surfa med Smultrons mobilabonnemang?

Du surfar i Tele2:s mobilnät, och enligt operatören ligger normalhastigheterna på mellan 50 och 100 Mbit/s i 4G-nätet. Hur snabbt det går just för dig beror dock på hur täckningen är i ditt område, hur långt det är mellan dig och närmaste mobilmast och vilken slags mobil du har.

Hur kollar jag surfen hos Smultron?

Det finns ingen information om hur du kollar surfen hos Smultron, men troligtvis ser du din förbrukning genom att logga in på Mina sidor på hemsidan.

Kan man köpa extra surf hos Smultron?

Ja, du kan köpa extra surf hos Smultron, men det finns ingen information om hur du gör. Troligtvis kan du göra det via Mina sidor på hemsidan, men för säkerhets skull bör du kolla det med supporten. Surfmängderna du kan välja att fylla på med är i alla fall 1, 5 eller 10 GB.

Har man ångerrätt på Smultrons mobilabonnemang?

Ja, enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokal har du 14 dagars ångerrätt på Smultrons mobilabonnemang. Ångerfristen är 14 dagar från dagen då du tecknade avtalet.

Hur avslutar jag Smultrons mobilabonnemang?

Du hör av dig till Smultrons kundtjänst via telefon eller genom att fylla i ett kontaktformulär så hjälper de dig med det.

Vad har Smultron för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Smultron ger ingen tydlig information om uppsägningstiden på sina mobilabonnemang, förutom att avtalen gäller tills vidare om ingen annan överenskommelse har gjorts. För säkerhets skull bör du kontakta supporten och höra vad som gäller.

Kan man pausa sitt mobilabonnemang hos Smultron?

Av informationen på hemsidan att döma verkar det inte finnas möjlighet att pausa sitt Smultron-abonnemang, men för säkerhets skull kan du kontakta supporten och kolla vad som gäller.