Mobilabonnemang för seniorer och pensionärer

Jämför senior- och pensionärsabonnemang och hitta det billigaste

Börja här
Surf

2

-
+
Fler val
Sök
Filtrera
Sortera

0 mobilabonnemang hittades

Senast kontrollerad idag 2019-09-19
Sortera på
Sortera på
Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
Senior (+55 år) 5 GB surf 0 mån bindning 200 samtal 2000 SMS/MMS 95 kr/mån Mer info
Senior (+55 år) 6 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 49 kr/mån
99 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 6 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 50 kr/mån
100 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 8 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 145 kr/mån Mer info
Senior (+55 år) 10 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 74 kr/mån
149 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 10 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 75 kr/mån
150 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 16 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 195 kr/mån Mer info
Senior (+55 år) 3 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 159 kr/mån
199 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 25 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 99 kr/mån
199 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 25 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 100 kr/mån
200 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 40 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 245 kr/mån Mer info
Senior (+55 år) 50 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 124 kr/mån
249 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 8 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 199 kr/mån
249 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 15 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 239 kr/mån
299 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 100 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 149 kr/mån
299 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) 30 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 279 kr/mån
349 kr/mån
Mer info
Senior (+55 år) Fri 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 399 kr/mån
499 kr/mån
Mer info
Visa fler abonnemang (6 st)

Vad ska man tänka på när man jämför mobilabonnemang för pensionärer?

För att hitta det bästa mobilabonnemanget för dig som pensionär bör du jämföra dina alternativ. Det gör du enklast i vår jämförelsetabell. Innan dess måste du dock fundera på vilket typ av mobilabonnemang du är ute efter.

Du vill förstås att mobilabonnemanget ska uppfylla dina krav på samtal och sms. De flesta abonnemang erbjuder fria samtal och sms så det borde inte vara något problem. Fundera även över vilken surfmängd du vill ha. Äldre personer surfar i regel mindre än yngre, så du borde klara dig med en något lägre nivå.

Ett tips är även att ta reda på hur bra täckning de olika operatörerna har där du planerar att använda ditt mobilabonnemang. På operatörernas hemsidor finns deras täckningskartor som visar hur bra täckningen är runt om i Sverige. Titta på dessa täckningskartor för att få en bild av hur täckningen kommer att vara för dig. 

Tips! Du kan även prata med grannarna för att höra vilka operatörer de använder sig av och vad de tycker om täckningen.

När du vet vad du vill ska ingå i ditt mobilabonnemang är det dags att jämföra abonnemangen och dess priser. På så vis får du reda på vilken operatör som är bäst och billigast för dig.

Är det billigaste abonnemanget alltid bäst?

Nej, det billigaste mobilabonnemanget är inte alltid bäst. Det viktigaste är att du hittar ett mobilabonnemang som lever upp till dina krav. Därefter kan du jämföra priserna.

Var dock uppmärksam på operatörernas kampanjer. En del gäller bara under en begränsad tid och efter det kan priset vara dyrare än hos en annan operatör. När du jämför priserna bör du fokusera på det ordinarie priset. Det är ju det priset du kommer att betala under största delen som du har mobilabonnemanget.

Är det någon skillnad på mobilabonnemang för pensionärer och seniorabonnemang?

Nej, det är egentligen ingen skillnad utan bara olika sätt för operatörerna att visa att man erbjuder rabatter för en äldre målgrupp. En del operatörer skriver på sina hemsidor att de erbjuder pensionärsabonnemang medan andra skriver seniorabonnemang.

De olika operatörerna har egna krav som du måste uppfylla för att få ta del av rabatterna. Det kan handla om att du måste uppfylla ett visst ålderskrav eller att du måste vara medlem i en pensionärsförening.

Hur mycket pensionärsrabatt kan man få på mobilabonnemang?

Hur mycket rabatt du kan få på ett mobilabonnemang som senior beror på vilken operatör du vänder dig till. Rabatterna skiljer sig åt mellan olika operatörer och mobilabonnemang.

Hos Hallon får du cirka 50 kronors rabatt på mobilabonnemangen, men utöver det får du även ett kampanjpris under en tremånadersperiod. Hos Tele2 har man i stället bestämt sig för att erbjuda en viss procent rabatt på varje abonnemang. Hos Tele2 får du 20 procents rabatt när du som pensionär tecknar ett mobilabonnemang.

Kan man som pensionär teckna mobilabonnemang utan surf?

Nej, det går inte att teckna ett mobilabonnemang för pensionärer utan surf. Alla mobilabonnemang på marknaden har åtminstone lite surf.

Om du inte vill ha någon surf finns det två alternativ att välja mellan:

  • Teckna ett mobilabonnemang med lite surf. Du kan välja att teckna ett mobilabonnemang med så lite surf som möjligt men som i övrigt uppfyller alla krav du har på ett mobilabonnemang. Det finns många mobilabonnemang att välja mellan som har lite surf till mycket låga priser.
  • Skaffa ett kontantkort istället för abonnemang. Om du verkligen inte vill ha någon surf kan du skaffa ett kontantkort istället. Det finns nämligen kontantkort helt utan surf. Du måste dock komma ihåg att fylla på kontantkortet med pengar varje månad för att det ska fungera. Med ett mobilabonnemang behöver du aldrig oroa dig för att inte kunna ringa eller smsa.

Vem kan utnyttja rabatten på mobilabonnemang för pensionärer och seniorer?

Du behöver inte ha gått i pension för att kunna ta del av operatörernas pensionärsabonnemang. Så länge du har fyllt 55 år kan du utnyttja de flesta erbjudandena. En del kan dock ha högre ålderskrav än så. Hos Tele2 måste du exempelvis ha fyllt 65 år för att få ta del av seniorrabatterna.

Tänk på! De olika operatörerna kan ha olika ålderskrav för att du ska få ta del av pensionärsrabatten.

Det finns även ett fåtal mobilabonnemang som kräver att du är medlem i någon pensionärsförening, exempelvis Smart Senior, för att du ska kunna ta del av pensionärsrabatten. Ett medlemskap i Smart Senior kostar från 199 kronor till 899 kronor beroende på hur länge du vill vara medlem.

Behöver man intyga att man är pensionär för att få rabatt?

När du tecknar ett mobilabonnemang räcker det oftast med att du anger din ålder för att kunna tillgodoräkna dig rabatten. Om medlemskap i en pensionärsförening är ett krav måste du kunna visa att du faktiskt är medlem.

Hur bra är Telias mobilabonnemang för pensionärer?

Telia har dessvärre inte något mobilabonnemang för pensionärer. Däremot erbjuder de rabatt på fast telefoni för personer som har fyllt 60 år.

Telia är landets största mobiloperatör och många kunder har varit trogna Telia i stora delar av sitt liv. Men den som vill ha ett seniorabonnemang måste se sig om efter andra alternativ. Som tur är finns det gott om dem.

Billigaste mobilabonnemangen för pensionärer

  1. Hallon. Just nu är Hallons abonnemang med fria samtal och sms och 6 GB surf för 49 kronor i månaden i tre månader det billigaste mobilabonnemanget för pensionärer. Efter de tre månaderna kostar mobilabonnemanget 99 kronor i månaden vilket är lägre än hos de flesta konkurrenterna.
  2. Comviq. Även Comviq har ett bra erbjudande för bara 95 kronor i månaden, men dessvärre ingår inte fria samtal eller sms. Om du klarar dig på 200 samtal i månaden är det dock ett bra alternativ. Utöver det ingår även 2 000 sms och 5 GB surf.

Nackdelen med mobilabonnemanget från Hallon är att du dessvärre inte kan ringa kundtjänsten. Skulle du stöta på problem får du istället mejla operatören. Till Comviq kan du däremot ringa vid eventuella frågor och funderingar.

Vilken mobiltelefon ska man välja som pensionär?

När du ska väljer mobiltelefon bör du välja en som uppfyller dina behov. Många pensionärer uppskattar Doros telefoner som är anpassade för målgruppen. Telefonerna har knappar istället för touch vilket gör det lättare för dig att se vad du gör på telefonen. Dessutom har Doros telefoner högre ljud än dagens mer moderna smartphones vilket är perfekt om du har börjat få sämre hörsel.

Överlag är telefonerna inte lika avancerade som smartphones vilket kan tilltala en generation som inte är lika intresserade av de tekniska telefonerna som också finns på marknaden. Men självklart kan även du som senior välja att köpa en smartphone om du hellre vill ha det.

Kombinera mobiltelefonen med mobilabonnemang

Precis som när du tecknar ett vanligt mobilabonnemang kan du kombinera det med en mobiltelefon. En fördel med att göra på det sättet är att du kan få rabatt på mobiltelefonen. Det gäller dock inte alltid så var uppmärksam och räkna på vad det skulle kosta dig att köpa mobiltelefonen och abonnemanget separat.

Om det inte är någon större prisskillnad kan det vara bättre att inte teckna mobilabonnemang i kombination med en mobiltelefon. Då slipper du nämligen den stora nackdelen med att vara låst till en specifik operatör. Det gör det svårt att byta operatör om du inte är nöjd.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se