Höstens hetaste shoppinghelg är i antågande och du har siktet inställt på att fynda ett nytt mobilabonnemang. På vår sida hittar du snabbt och enkelt operatörernas bästa erbjudanden under Black Friday. Vi tipsar även om vad du ska tänka på för att shoppa både smart och säkert.

Håll koll på Black Friday 2022

I Sverige utökades Black Friday under 2010-talet med Black Week, som i år startar lördagen den 21 november. Varje dag under den ”svarta veckan” dyker nya kampanjpriser upp med en extra påfyllning under själva Black Friday som i år infaller den 25 november. 

Tips! Hinner du inte göra de inköp du hade tänkt under Black Friday har du ytterligare en chans under Cyber Monday och Cyber Week.

Missa inga erbjudanden på mobilabonnemang under Black Friday

Många svenska operatörer har specialerbjudanden och kampanjer på både mobiltelefoner och mobilabonnemang under Black Friday. Ibland kan det kännas svårt att urskilja ett bra erbjudande från ett annat när marknaden svämmar över av röda prislappar. Du kanske inte har tid att besöka alla operatörers hemsidor för att jämföra priser? Grattis, då har du kommit helt rätt!

Med hjälp av jämförelsetabellen högst upp på sidan hittar du snabbt och enkelt operatörernas bästa erbjudanden, och får därmed bättre förutsättningar för att göra smartare val. Filtrera din sökning utifrån dina egna önskemål och behov så presenterar vi de bäst matchande alternativen.

Tänk på! Operatörernas kampanjpriser på mobilabonnemang under Black Week eller Black Friday kan gälla under begränsad tid. Dubbelkolla därför att priset är till din fördel även när kampanjperioden är över.

Passa på att teckna nytt mobilabonnemang under Black Friday

Om du funderar på att byta mobiltelefon eller mobilabonnemang, eller kanske både och, är det ett optimalt läge att slå till under Black Friday. Tittar man på statistiken för rabatter och kampanjer på mobiltelefoner och mobilabonnemang, är det just under Black Friday man kan hitta de absolut bästa priserna. 

Tänk på! När det gäller operatörernas kampanjer på mobilabonnemang tecknas de ofta med bindningstid på 12 eller 24 månader. Var därför noga med att dubbelkolla villkoren innan du tecknar ett nytt mobilabonnemang under Black Friday.

Hur låga priser kan man räkna med under Black Friday?

Många butiker brukar ha rabatter på cirka 20 procent av ordinarie pris. För att veta om du verkligen gör en bra deal kan du kolla vad priset låg på ett par veckor innan Black Friday och jämföra med kampanjpriset.

Vi hjälper dig fynda på Black Friday

Om du satsar på att fynda under Black Week eller Black Friday finns det några saker du kan ha i åtanke. Lägg våra bästa tips på minnet så kan du också bli årets Black Friday-proffs.

Tänk på det här när du shoppar på Black Friday

  • Håll koll på priserna. Jämför kampanjpriset med vad priset låg på ett par veckor innan Black Friday. En del företag kan höja priset alldeles innan de går ut med en kampanj, vilket får rabatten att se större ut när de sänker priset igen.
  • Kolla upp återförsäljaren. Om du shoppar över nätet kan det vara en god idé att kolla upp vem du faktiskt handlar av för att undvika komplikationer och onödiga missförstånd. I värsta fall kan du stöta på oärliga företag.
  • Planera dina köp. Gör en önskelista i god tid innan Black Week och Black Friday och undvik impulsshopping när dagen väl är kommen. Du kommer att vara nöjdare med dina inköp och ha mer pengar kvar i plånboken.
  • Var kampanjkritisk. Om priset låter för bra för att vara sant, kan det i vissa fall vara just det. Dubbelkolla så att du får precis den produkt du önskar och att den inte är begagnad eller skadad.

Vad är Black Friday?

Black Friday är från början en amerikansk tradition som alltid infaller dagen efter Thanksgiving, det vill säga dagen efter den fjärde torsdagen i november. I USA är Black Friday en klämdag då skolor och många företag är stängda.

I Norden och Sverige fick Black Friday-traditionen fäste först år 2013, då både butikskedjor och e-handlare uppmärksammade fredagen genom att erbjuda nedsatta priser och kampanjer. Efter Black Friday-succén 2013 ökade näthandeln i Sverige med 100 procent jämfört med en vanlig fredag. Sedan dess har Black Friday varit ett återkommande shoppingfenomen även hos oss i norr.

Om man ser till sökstatistiken är det framför allt kläder, hemelektronik och möbler som har lockat svenskarna till online-köp under Black Friday. Andra bästsäljare är till exempel tv-spel, datorer och både äldre och nyare Android och Iphone-mobiler. I år spås även brusreducerande hörlurar som exempelvis Airpods Pro hamna högt upp i sökningarna på Google.