Vilket mobilabonnemang har bäst Spotify-erbjudande?

Mobilabonnemang från Tre har det bästa Spotify-erbjudandet om du lyssnar väldigt mycket på musik och inte vill använda din surf för att streama musik. Telia har ibland kampanjer där kunderna erbjuds fria månader med Spotify Premium. Kunder hos Telia, Halebop och Tele2 har möjlighet att teckna Spotify-konto via dem, men det påverkar inte priset för att streama musik.

Med mobilabonnemang från Tre påverkar inte Spotify din surfmängd

Tre erbjuder fri surf för att streama musik med alla sina mobilabonnemang. Det innebär att din datamängd inte påverkas alls när du använder vissa musiktjänster, till exempel Spotify.

Du kan streama musik helt fritt så länge du har kvar surf på abonnemanget och befinner dig inom EU. Skulle din surf ta slut kan du inte längre lyssna fritt på Spotify utan att köpa till extra surf.

Mobilabonnemang med Spotify-erbjudanden lönar sig inte för alla

Priserna för Tres mobilabonnemang är dyrare än flera av konkurrenternas, om man ser till vilken surfmängd som ingår. För att du ska spara pengar på Tres Spotify-erbjudande krävs därför att du streamar väldigt mycket musik och med hög ljudkvalitet. Tres mobilabonnemang kan därför bli onödigt dyrt för den som inte lyssnar på musik mer än 4–5 timmar per dag, eller huvudsakligen laddar ner och lyssnar på musik offline med Spotify Premium.

Innan du väljer abonnemang bör du därför fundera på hur mycket surf du behöver för att lyssna på den mängd musik du vill, och vad abonnemang med den surfmängden kostar hos olika operatörer. På så sätt kan du avgöra om Tres fria surf för musikstreaming lönar sig för dig eller inte.

Tips! 1 GB räcker till att streama musik från Spotify i ungefär 14,5 timmar. Räkna ut hur mycket surf du behöver för att kunna lyssna den tid du vill, och om fri surf för musikstreaming är det mest prisvärda för dig.

Håll utkik efter Telias kampanjer för fria månader med Spotify Premium 

Telia har periodvis haft kampanjer där Telia-kunder kan få ett antal fria månader med Spotify Premium på sitt mobilabonnemang om de tecknar ett Spotify-konto via Telia. När de fria månaderna är slut betalar du Premium-kostnaden som vanligt om du behåller kontot, men kostnaden kommer direkt på mobilräkningen.

Telia, Halebop och Tele2 låter dig betala Spotify med mobilräkningen

Telia, Halebop och Tele2 erbjuder sina kunder att teckna sitt Spotify-konto genom dem i stället för via Spotify. Detta gäller såväl gratisversionen Spotify Free som uppgraderingen Spotify Premium. Hos Telia och Halebop gäller erbjudandet även paketet Spotify Familj. 

Skillnaden blir att du betalar månadskostnaden för Spotify tillsammans med räkningen för ditt mobilabonnemang. Däremot är det ingen skillnad i pris, utan kostnaden är fortfarande 99 kronor i månaden för Premium och 149 kronor i månaden för Familj.

Om du redan har Spotify och vill koppla kontot till ditt mobilabonnemang kan du behöva nedgradera ditt tidigare Spotify-konto för att beställa Premium eller Familj via din operatör.

Tips! Mobiloperatörerna har även många erbjudanden utöver sina Spotify-erbjudanden.