Vilket mobilabonnemang har bäst täckning?

Vilket mobilabonnemang som har bäst täckning beror på var du använder mobilabonnemanget. Mobilabonnemang fungerar olika bra på olika platser, och det kan därför vara bra att undersöka täckningen på de platser du brukar vistas på innan du skaffar ett nytt mobilabonnemang. Eftersom täckningen är varierande på olika platser i Sverige är det bäst att du jämför mobilabonnemangen för att se vilket som ger bäst täckning i ditt område.

Använd täckningskartor för att jämföra täckning

För att försäkra dig att din operatör har bra täckning på de platser du brukar röra dig på kan du undersöka täckningen med hjälp av en täckningskarta. Alla operatörer har täckningskartor där du kan zooma in och titta på platser du brukar röra dig på. Här hittar du täckningskartor för de olika operatörerna:

Tänk även på att vissa operatörer ägs av andra vilket gör att de verkar under samma nät. Det innebär att du kan få lika bra täckning med två olika operatörer. På så sätt har du större möjligheter att hitta det bästa mobilabonnemanget för dig.

Jämför mobilabonnemang med bäst täckning

Be om att få testa mobilabonnemanget innan du köper

En del operatörer erbjuder “täckningsgaranti” eller “prova på”-abonnemang. Om den operatören du vill välja inte gör det kan du fråga om du får prova mobilabonnemanget i någon vecka. På så sätt kan du försäkra dig om att ditt mobilabonnemang fungerar som det ska på de platser du brukar vistas på.

Fråga andra i din omgivning om täckningen

Det kan vara en bra idé att fråga människor i din omgivning vad de har för täckning i området med sina mobilabonnemang. Om dina grannar är nöjda med en viss operatör kommer täckningen förmodligen att fungera bra för dig med. Om du redan vet vilken operatör som erbjuder bäst täckning i ditt område kan du jämföra priser på mobilabonnemang hos den operatören.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka