Kan jag överlåta mitt mobilabonnemang?

Ja, vanligtvis kan du överlåta ditt mobilabonnemang utan problem. Att överlåta ett mobilabonnemang innebär att du låter en annan person ta över ditt befintliga mobilabonnemang. För att den andra personen ska få ta över ditt mobilabonnemang gäller samma regler som vid tecknandet av nytt mobilabonnemang. Att överlåta ditt mobilabonnemang är kostnadsfritt hos vissa operatörer och kostar upp till 250 kr hos andra. Hos ett fåtal operatörer kan du enbart överlåta ditt mobilabonnemang till någon på samma adress. Besök operatörens hemsida för att se vad som gäller för ditt mobilabonnemang.

Överlåt ditt mobilabonnemang med en blankett

Hos de flesta operatörer fyller du i en speciell överlåtelseblankett när du vill överlåta ditt mobilabonnemang. Både du som befintlig kund och den som ska ta över mobilabonnemanget måste skriva under blanketten. För att en annan person ska få ta över ditt mobilabonnemang krävs att personen är myndig, folkbokförd i Sverige samt att övertagande person måste bli godkänd i operatörens kreditkontoll.

Rabatter och tjänster kan upphöra vid överlåtelse

När du ska överlåta ditt mobilabonnemang kan det vara bra att tänka på att rabatter och andra tjänster kan upphöra att gälla vid överlåtelsen. Det kan även vara så att vissa tjänster kopplade till mobilabonnemanget försvinner. För att säkerställa att personen som tar över ditt mobilabonnemang får ett bra pris kan det vara bra att prata med din operatör innan överlåtelsen.

Mobilabonnemang utan bindningstid kan inte överlåtas

För de operatörer som erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid kan du sällan överlåta ditt mobilabonnemang. Då du kan säga upp ditt mobilabonnemang utan fördröjning är det enklare att avsluta ditt mobilabonnemang och starta upp ett nytt åt den nya ägaren.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka