Telia mobilabonnemang

  • Mobilnät med Sveriges bästa täckning
  • Erbjuder surfhastighet på upp till 100 Mbit/s
  • Rabatt på 50 kr/mån om du är 18-27 år
Fler val

Telias mobilabonnemang för privatpersoner

Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
0.2 GB surf 0 mån bindning Fria samtal 0.99 SMS/MMS 129 kr/mån
2 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 219 kr/mån
Ungdomar (18-27 år) 2 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 219 kr/mån
6 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 369 kr/mån
Ungdomar (18-27 år) 6 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 319 kr/mån
369 kr/mån
30 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 469 kr/mån
Ungdomar (18-27 år) 30 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 419 kr/mån
469 kr/mån
Fri data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 589 kr/mån
Ungdomar (18-27 år) Fri data 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 539 kr/mån
589 kr/mån

Telias företagsabonnemang

Abonnemang Surf Bindning Samtal SMS/MMS Kostnad
Företag 2 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 449 kr/mån
Företag 10 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 499 kr/mån
Företag 30 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 549 kr/mån
Företag 60 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 649 kr/mån
Företag 120 GB surf 0 mån bindning Fria samtal Fria SMS/MMS 749 kr/mån
Visa fler prisplaner ( st)

Telia är operatören för dig som vill ha det bästa

Telias mobilabonnemang är mycket bra i jämförelse med andra konkurrenter. Täckningen är bäst i Sverige och du kan både spara surf och surfa fritt i sociala medier. Dessutom har Telia en rad schyssta erbjudanden till sina mobilabonnemang för bland annat studenter och familjer. Även utbudet av olika abonnemang är marknadsledande, och som kund kan du välja själv om du vill ha bindningstid eller inte. 

Mobilabonnemangen i sig är allt man kan önska sig, men det betyder också att priset är högre än hos konkurrenterna. Även när du köper en mobiltelefon med tillhörande abonnemang är priset kraftigt högre än hos konkurrenterna. Mobilabonnemanget är i första hand till för dig som inte tycker att pengarna är ett problem och vill ha det bästa operatören på marknaden.

Fördelar

  • Fri surf på sociala medier
  • Sveriges bästa täckning

Nackdelar

  • En månads uppsägningstid
  • Dyra mobilabonnemang

Du bestämmer om du vill ha bindningstid eller inte med Telias mobilabonnemang

Telia erbjuder mobilabonnemang som du själv formar efter det som passar dig. Förutom att det finns flera olika mobilabonnemang att välja mellan bestämmer du själv om du vill ha någon bindningstid eller inte. Väljer du ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du uppgradera till en högre surfmängd när du vill. Vill du hellre nedgradera mobilabonnemanget går det också bra.

Om du väljer ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du byta mobilabonnemang när du vill. Däremot har du alltid en uppsägningstid på en månad.

Fördelen med att välja ett mobilabonnemang med bindningstid är att du kan få ned din månadskostnad. Du har även möjlighet att byta till ett större mobilabonnemang. Däremot kan du inte nedgradera mobilabonnemanget eller byta operatör så länge du har en bindningstid.

För specifika erbjudanden har Telia oftast en bindningstid på 24 månader.

Genomför du köpet över nätet har du en ångerrätt på 14 dagar om du är missnöjd. Ångrar du dig måste du ändå betala för den del av tjänsten som du har utnyttjat.

Surfa fritt på sociala medier och spara oanvänd surf hos Telia

Telia har många olika abonnemang att välja mellan. De allra flesta kommer med fria samtal och sms där det enda som skiljer är datamängden. Telia har även mobilabonnemang med rörliga kostnader för samtal och sms. Det är inte många operatörer som har så många surfnivåer att välja mellan som Telia. Telia har inget mobilabonnemang med fri surf, men en datamängd på 100 GB brukar räcka för de allra flesta.

Nästan alla mobilabonnemang har en tjänst som Telia kallar Surfpott. Tjänsten Surfpott gör det möjligt att spara oanvänd surf. Telia har dessutom fri surf på sociala medier. De sociala medier du kan surfa fritt på är Facebook, Instagram, Snapchat, Messenger, Twitter, WhatsApp, Kik, Viber, Pinterest, LINE och Welcome App.

Dela surf
Spara oanvänd surf

Telia har Sveriges bästa nät

Telia är den operatör i landet som sammantaget har den bästa täckningen. De erbjuder dessutom marknadens snabbaste mobilsurf. Täckningen är bra i både 3G och 4G-nätet. Telia arbetar dessutom med att bygga ut 4G-nätet för att göra det ännu bättre och stabilare.

Trots detta kan det finnas faktorer som påverkar din täckning, bland annat träd, berg, dalar och andra som surfar mot samma mobilmast. Överlag brukar dock inte Telia-kunder ha problem med täckningen. Är du ändå osäker kan du se hur täckningen är där du bor genom att titta på Telias täckningskarta.

Mobilnät
Telia
Normalhastighet
10-60 Mbit/s
Täckning
99,9%

Senaste iPhone-modellerna och Samsung-telefonerna med tillhörande mobilabonnemang

Telia har precis som de flesta mobiloperatörerna ett brett utbud av de senaste modellerna. Operatören säljer de senaste Apple-, Samsung- och Huawei-mobilerna med abonnemang. Alla nya mobiler finns att köpa till ett pris som är förhållandevis dyrt i jämförelse med de billigaste konkurrenterna.

Jämför man Telia med deras eget lågprisvarumärke Halebop skiljer det mycket i pris mellan samma telefon med likvärdigt mobilabonnemang. Samtidigt får man väldigt mycket mobilabonnemang för pengarna hos Telia vilket kan motivera ett högre pris.

Telia har förmånliga erbjudanden för barn, unga vuxna och familjer

Telia har en mängd olika mobilabonnemang med förmånliga rabatter för barn, ungdomar, studenter och familjer. Det är inte många som har så många olika erbjudanden till olika grupper av människor. Rabatterna i sig är däremot inte särskilt märkvärdiga, speciellt inte med tanke på att Telia redan från början är ganska dyra.

Som så många andra större mobiloperatörer har Telia även mobilabonnemang för företag. Telia Företag är dock även här klart dyrare än konkurrenterna.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Du kan använda alla Telias mobilabonnemang inom EU

Med alla Telias mobilabonnemang kan du surfa för samma pris som hemma inom EU och EES. Du behöver med andra ord inte oroa dig för höga mobilräkningar när du kommer hem från utlandssemestern.

Vanligtvis brukar operatörerna begränsa datamängden du får använda när du reser utomlands inom EU eller EES, men Telia är så generösa att du får surfa för lika mycket som hemma, men inte mer än 20 GB.

Vill du använda Telias mobilabonnemang utanför Europa gäller olika priser beroende på vilket land du åker till. Du hittar Telias utlandspriser på deras hemsida.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

Telias kundtjänst har många kontaktvägar

Telia har en väldigt bra kundtjänst där du som kund först får välja vad ditt ärende handlar om innan du får fram några kontaktvägar till företaget. Vilka kontaktvägar som är tillgängliga skiljer sig åt beroende på vad ditt ärende handlar om. Frågor som många kunder ställer har i regel fler kontaktvägar. På så sätt kan du komma i kontakt med företaget snabbare.

Öppettiderna är helt klart godkända. I vissa fall har kundtjänsten öppet på både vardagar och helger, det beror på vad vad ditt ärende handlar om. I jämförelse med andra operatörer står sig kundtjänsten mycket bra.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om Telia


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se