Telenor mobilabonnemang

  • Dela surfen med andra medlemmar i familjen
  • Inga extra kostnader när du surfa i andra EU-länder
  • Möjlighet att byta mobil varje år utan extra kostnad
Fler val

Telenors mobilabonnemang för privatpersoner

3 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
219 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2628 kr
8 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
269 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3228 kr
15 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
329 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3948 kr
30 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
379 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4548 kr
70 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
449 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5388 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
569 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 6828 kr

Telenors företagsabonnemang

0.5 GB surf
0.63kr/min
0.63kr/sms
0 månbindningstid
99 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1188 kr
4 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
329 kr/mån 379 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3348 kr
4 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
379 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4548 kr
15 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
329 kr/mån 449 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2508 kr
15 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
449 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5388 kr
50 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
449 kr/mån 499 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4788 kr
50 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
499 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5988 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
499 kr/mån 599 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4788 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
599 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 7188 kr
Visa fler prisplaner ( st)

Telenor passar dig som använder mobilabonnemanget utomlands

Telenor är en av landets större operatörer, och de erbjuder ett brett surfutbud i sina mobilabonnemang vilket passar alla mobilanvändare. Täckningen är dessutom mycket bra för i stort sett hela befolkningen. För att vara en så pass stor operatör har de även relativt låga priser, men det är klart att det finns operatörer som är billigare.

Det som gör att Telenor sticker ut från sina konkurrenter är framförallt möjligheten att använda mobilabonnemangen utomlands utan extra kostnad. Du kan använda mobilabonnemangen i fler länder än bara inom Europa. Du kan bland annat använda mobilabonnemangen i USA och Thailand, två länder vi svenskar gärna reser till. 

Även kundtjänsten hos Telenor är mycket bra. Du kan få problem med ditt mobilabonnemang vilken veckodag som helst och då kan det vara skönt att veta att du kan nå Telenor på både vardagar och helger. Öppettiderna är dessutom långa, vilket minskar risken för att alla kunder ringer samtidigt och att telefonköerna blir långa.

Fördelar

  • Möjlighet att dela surf mellan familjemedlemmar
  • Surfa som hemma i 41 länder (även USA)

Nackdelar

  • Inga erbjudanden för barn, studenter eller seniorer
  • Mobilabonnemangen har uppsägningstid

Telenors abonnemang kommer utan bindningstid

Telenor har inte någon bindningstid på sina mobilabonnemang. Det gör det möjligt för dig att byta mellan olika surfmängder när du känner för det. Du uppgraderar eller nedgraderar enkelt din nuvarande abonnemangsform på Telenors hemsida eller genom att kontakta kundtjänsten.

Är du missnöjd med ditt nuvarande mobilabonnemang och vill byta operatör kan du göra det, men du har alltid en månads uppsägningstid. Under den perioden är du betalningsskyldig, så se till att inte teckna ditt nya mobilabonnemang innan uppsägningstiden har löpt ut.

Om du tecknar ett nytt mobilabonnemang hos Telenor har du alltid rätt att ångra dig. Ångerrätten gäller i 14 dagar. Använder du ditt mobilabonnemang innan du ångrar dig måste du alltid betala för den del av tjänsten som du har utnyttjat.

Erbjuder fri surf men inte möjlighet att spara surf

Med alla Telenors mobilabonnemang ringer och sms:ar du utan kostnad. Det som skiljer abonnemangen åt är surfutbudet. Det finns många olika surfnivåer att välja mellan, däribland fri surf. Utbudet är större än hos de flesta andra operatörerna, så det finns stor chans att du hittar ett mobilabonnemang som passar dig.

Det går dock ej att spara surf med Telenors mobilabonnemang.


Telenors nät täcker 99,9 procent av befolkningen

Telenor har en mycket bra täckning som når ut till 99,9 procent av Sveriges befolkning. 4G-nätet är väl utbyggt och det går att surfa i höga hastigheter i stort sett överallt i landet. 3G-nätet är dock inte lika väl utbyggt, vilket kan ställa till det om din mobil inte har stöd för 4G.

Täckningen i Telenors nät skiljer sig inte nämnvärt från konkurrenterna, vilket beror på att många konkurrenter delar samma nät. Exempelvis delar Telenor 4G-nät med både Comviq och Tele2.

Hur bra täckningen är och hur snabbt du kan surfa påverkas alltid av din omgivning och hur många som surfar mot samma mobilmast samtidigt. Titta därför på Telenors täckningskarta för att få en bild av hur täckningen är där just du bor.

Mobilnät
Telenor
Normalhastighet
10–40 Mbit/s
Täckning
99,9 %

Telenor säljer nya telefoner från både Iphone och Samsung

Telenor säljer de senaste modellerna från Samsung, Apple och Huawei med tillhörande mobilabonnemang. Du hittar både billiga och dyra telefoner till bra priser. I jämförelse med andra stora operatörer är Telenor helt klart prisvärda, men de kan inte riktigt mäta sig med de billigaste operatörerna som Halebop och Comviq.

Telenor har förmånliga erbjudanden om du samlar hela familjen i samma abonnemang

Telenor erbjuder inte längre några rabatter för barn, studenter eller pensionärer vilket många andra operatörer gör. Däremot har Telenor ett familjeabonnemang där flera familjemedlemmar kan samlas inom samma mobilabonnemang. Ju fler som samlas, desto mer rabatt får man. Man ringer dessutom helt fritt till familjemedlemmarna över hela världen. Nackdelen är dock att hela familjen får dela på surfen som ingår.

Telenor har även bra erbjudanden för dig som har både mobil- och bredbandsabonnemang hos Telenor. Du kan då välja att få mer surf till ditt mobilabonnemang eller snabbare bredband.

Hos Telenor kan du även skaffa ett företagsabonnemang som håller mycket hög kvalitet. Telenor Företag är mycket bra och du kan själv välja om du vill ha bindningstid eller inte. Rent kostnadsmässigt är abonnemangen inte heller allt för dyra. Det finns operatörer med både billigare och dyrare abonnemang.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Du kan använda ditt mobilabonnemang kostnadsfritt i fler länder än bara inom Europa

Med Telenors nya mobilabonnemang kan du inte bara surfa inom EU och EES till samma kostnad som hemma. Nu surfar du till samma kostnad i ytterligare 9 länder runt om i världen. Totalt handlar det om 41 länder. Det finns inte någon annan mobiloperatör som har så bra erbjudanden när du åker utomlands. Det blir tydligt att Telenors mobilabonnemang passar bra för dig som gärna är ute och reser.

Du kan dessutom använda hela din surfmängd när du är utomlands, förutom om du har mobilabonnemanget med obegränsad surf. Då har du i stället 100 GB tillgängligt, vilket i stort sett kan betraktas som obegränsad surf, eftersom det är svårt att komma upp i sådana mängder på en månad.

Reser du till något land utöver dem där Telenor erbjuder fri roaming tillämpas separata prisplaner. Du hittar prisplanerna för respektive land på Telenors hemsida.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

Telenors kundtjänst har öppet hela veckan

Telenors kundtjänst är mycket bra och klart bättre än hos många andra mobiloperatörer. Det går att ringa och mejla företaget, och de har dessutom en omfattande frågor och svar-sida som svarar på många generella frågor.

Det bästa med kundtjänsten är öppettiderna. Telenor har öppet från morgon till sen eftermiddag både på vardagar och helger. Innan du får tillgång till kontaktuppgifterna får du svara på några frågor om ditt ärende. Därefter dyker de vanligaste frågorna upp om just det ämnet. På så sätt kan du få hjälp utan att ens behöva ringa Telenor, och därmed förkortas telefonköerna.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om Telenor


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se