Tele2 mobilabonnemang

  • Skräddarsy ditt abonnemang som du vill ha det
  • Nät som täcker ca 99 % av Sveriges befolkning
  • Erbjuder surfhastighet på upp till 40 Mbit/s
Fler val

Tele2s mobilabonnemang för privatpersoner

2 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
199 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2388 kr
2 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
199 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2388 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
215 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2580 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
269 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3228 kr
20 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
271 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3252 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
319 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3828 kr
20 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
339 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4068 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
399 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4788 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
439 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5268 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
549 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 6588 kr

Tele2s företagsabonnemang

3 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
319 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3828 kr
3 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
369 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4428 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
379 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 4548 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
429 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5148 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
429 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5148 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
479 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 5748 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
24 månbindningstid
599 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 7188 kr
Fri data
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
649 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 7788 kr
Visa fler prisplaner ( st)

Tele2 är operatören för dig som vill surfa helt obegränsat

Tele2 är en av landets större mobiloperatörer och de erbjuder svårslagen täckning. Det gäller både 3G- och 4G-näten.

Tele2 når ut till 99,9 procent av befolkningen och erbjuder ganska många olika surfnivåer. Det finns något som passar alla, och om du är osäker på vilken nivå du behöver kan du prova dig fram, eftersom abonnemanget Tele2 Fast pris inte har någon bindningstid. Tele2 är även en av få operatörer som har ett mobilabonnemang med obegränsad surf.

Kostnaden för mobilabonnemangen är godkänd, Tele2 är varken dyrast eller billigast. Tele2 erbjuder framförallt bra mobilabonnemang för dig som reser mycket inom EU och EES. Den datamängd du har tillgång till under utlandsresan är högre än hos de flesta andra mobiloperatörer i landet.

Kundtjänsten hos Tele2 är en av operatörens stora styrkor. Den håller öppet veckans alla dagar, vilket inte alla konkurrenter gör. Dessutom erbjuder de många kontaktvägar, vilket gör att du som kund kan välja det som passar dig bäst.

En nackdel är att kundtjänsten har fått kritik för sitt dåliga bemötande från kunder som har lämnat omdöme på Trustpilot. Det är dock svårt att säga vad man ska dra för slutsats av det eftersom det även finns kunder som är nöjda med servicen.

Fördelar

  • Når 99,9 procent av befolkningen
  • Ingen bindningstid
  • Skräddarsy ditt abonnemang

Nackdelar

  • Går inte att spara oanvänd surf

Tele2:s mobilabonnemang kommer utan bindningstid

Tele2 har valt att ta bort bindningstiden på alla mobilabonnemang. Däremot har de fortfarande en månads uppsägningstid. Det innebär att om du bestämmer dig för att byta operatör är du betalningsskyldig i ytterligare en månad. Det påverkar abonnemangets flexibilitet eftersom du inte kan byta hur du vill utan att påverkas rent ekonomiskt.

Om du bara vill uppgradera ditt mobilabonnemang till ett med högre surf kan du göra det när du vill. Vill du däremot nedgradera mobilabonnemanget till mindre surf kan du tidigast göra det 30 dagar efter ditt senaste byte.

För att avsluta mobilabonnemanget måste du kontakta kundservicen.

Få obegränsad molnlagring när du väljer obegränsad surf

Alla mobilabonnemang från Tele2 kommer med fria samtal och sms, så det enda du behöver välja är vilken surfmängd du vill ha. Det finns relativt många surfnivåer att välja mellan, däribland obegränsad surf. Det innebär att du har obegränsat med surf, vilket inte är något alla mobiloperatörer erbjuder. Väljer du obegränsad surf får du dessutom obegränsad molnlagring hos Kiliaro.

Hos Tele2 finns det tyvärr ingen möjlighet att spara surf. Istället blir du tvungen att köpa till extra om du vill fortsätta surfa månaden ut.


Tele2 når 99,9 procent av befolkningen genom sina nät

Tele2s täckning är otroligt bra och de täcker 90 procent av Sveriges yta. Totalt når Tele2 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Vare sig du surfar i 3G eller 4G kan du räkna med bra täckning och snabba hastigheter. Det är svårt för andra operatörer att ha bättre täckning än så, men många kan faktiskt matcha operatören. Det beror på att flera konkurrenter delar mobilnät och därför får lika bra täckning.

Skulle du mot förmodan vara osäker på om Tele2 verkligen kan erbjuda bra täckning hos dig kan du alltid titta på deras täckningskarta. Där kan du se hur bra täckningen är i området där du bor.

Mobilnät
Tele2
Normalhastighet
10–40 Mbit/s
Täckning
99,9 %

Brett mobilutbud med både iPhone och Samsungs senaste modeller

Precis som många andra operatörer säljer Tele2 mobiltelefoner med abonnemang till extra bra priser. Hos Tele2 hittar du de nyaste modellerna från Apple, Samsung och Huawei.

När du tecknar ett abonnemang och en mobiltelefon ihop kan du välja om du vill ha bindningstid eller inte. Valet du gör påverkar din månadskostnad och mobilabonnemangets flexibilitet. Med bindningstid blir du låst och kan inte byta mobilabonnemang hur du vill.

I jämförelse med andra konkurrenter är inte Tele2 billigast. Flera lågprisvarumärken kan erbjuda billigare mobilabonnemang och mobiler än vad Tele2 gör, men de är trots det mycket prisvärda.

Tele2 har mobilabonnemang för barn, studenter, seniorer och företag

Tele2 ger alla studenter med giltigt mecenatkort 20 procents rabatt i 24 månader. Det är ett bra erbjudande, men ofta studerar man längre än så och får ändå betala fullt pris. De flesta konkurrenter som erbjuder studentabonnemang gör det under hela studietiden.

Tele2 har dessutom seniorabonnemang. Du som har fyllt 65 år får också 20 procents rabatt på mobilabonnemang hos Tele2.

Även barn får rabatt på sina mobilabonnemang. Priserna i sig är inte speciellt anmärkningsvärda och de flesta lågprisvarumärken har billigare mobilabonnemang för barn. Jämfört med exempelvis Vimla är Tele2 mycket dyrare.

Tele2 säljer även företagsabonnemang, vilket inte alla operatörer gör. Tele2 Företag är prisvärda och billigare än exempelvis konkurrenten Telenors företagsabonnemang.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Surfa för lika mycket som hemma när du reser inom EU eller EES

Du kan använda alla Tele2s mobilabonnemang till samma kostnad som i Sverige när du är i ett annat EU- eller EES-land. Något Tele2 gör bra och som andra operatörer kan lära sig av är att de inte begränsar surfmängden utomlands. När du är i ett annat EU- eller EES-land kan du surfa för lika mycket data som ingår i ditt mobilabonnemang, helt utan extra kostnad. Det gäller för alla mobilabonnemang utom obegränsad surf som är något begränsat.

Med Tele2:s mobilabonnemang Obegränsat kan du dessutom surfa i 25 länder utanför Europa, bland annat USA och Thailand.

Vill du använda mobilen utanför Europa med något annat mobilabonnemang tillämpas en prisplan för det specifika landet. Prisplanerna finns tillgängliga på Tele2s hemsida.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

Tele2s kundtjänst håller öppet veckans alla dagar

Det är inte många som har en så bra kundtjänst som Tele2. Den håller öppet under både vardagar och helger, vilket inte är fallet hos alla operatörer. Det går dessutom att komma i kontakt med kundtjänsten på flera sätt. Du kan ringa, mejla, chatta eller kontakta Tele2 via Facebook. Det är bara att välja det som passar dig bäst. Eftersom de har så många kontaktvägar kan du komma i kontakt med operatören väldigt snabbt.

Kundtjänstens bemötande får dock blandat betyg på omdömessajten Trustpilot. En del anser att Tele2 har dålig service medan andra tycker att servicen är fantastisk.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om Tele2


Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se