Penny mobilabonnemang

  • Inga fakturor, bindnings- eller uppsägningstid
  • Når 99,9 procent av Sveriges befolkning via Tele2:s nät
  • Erbjuder hastigheter i 4G-nätet
Fler val

Pennys mobilabonnemang för privatpersoner

3 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
49 kr/mån 99 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 988 kr
8 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
69 kr/mån 149 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1468 kr
15 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
99 kr/mån 199 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1988 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
139 kr/mån 289 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2868 kr

Penny är operatören för dig som vill ha ett flexibelt mobilabonnemang till låga priser

Penny är ett av Tele2:s två lågprismärken, och håller precis som de lovar priserna riktigt låga för sina fyra olika mobilabonnemang. I alla mobilabonnemang ingår obegränsat med samtal och sms inom Sverige. Du väljer alltså bara hur mycket surf du vill ha per månad.

Tips! Hos Penny kan du välja mobilabonnemang med 3, 8, 15 eller 40 GB surf.

Penny har varken bindningstid eller uppsägningstid, vilket gör det enkelt att byta operatör eller ändra ditt abonnemang om du inte skulle vara nöjd. Via en app som du laddar ner från Google Play eller App Store, kan du när som helst lägga till mer surf till ditt abonnemang eller byta till ett abonnemang med mindre surf.

I appen kan du från och med första dagen som Penny-kund även tillfälligt pausa ditt mobilabonnemang, vilket kan passa dig som vill använda ditt abonnemang under vissa perioder – till exempel på semestern eller i sommarstugan. Hos Penny kan du spara oanvänd surf, men max tre gånger storleken på din månadssurf.

Penny använder sig av Tele2:s mobilnät, som täcker 90 procent av landets yta och når ut till 99,9 procent av befolkningen. Tele2:s mobilnät har prisats för att ha den bästa 4G-täckningen i hela Sverige, med snabba uppladdningshastigheter och bra samtalskvalitet.

Tänk på! Penny har inte stöd för 4G-samtal (VoLTE), wifi-samtal eller e-sim.

En svaghet med Pennys mobilabonnemang är dock själva utbudet, eftersom det bara finns fyra olika alternativ att välja mellan. Det finns inte heller några särskilda erbjudanden eller rabatter för barn, studenter, pensionärer eller företag.

En orsak till varför Penny kan erbjuda så låga priser är att kundtjänsten i stort sett är helt digital – så kallad app-centrerad – där du som kund själv styr och ändrar ditt abonnemang. I appen finns lösningsguider och felsökningar, men du kan även chatta direkt med Pennys kundtjänst via en så kallad "slow chat". Den här serviceformen passar inte alla, så om du vill ha mer omfattande service bör du kanske välja en annan operatör.

Fördelar

  • Flexibla abonnemang
  • Billig månadskostnad
  • Bra täckning via Tele2:s mobilnät

Nackdelar

  • Få mobilabonnemangsalternativ
  • Inga erbjudanden för barn, studenter och pensionärer
  • Endast kundservice via chat

Penny erbjuder mobilabonnemang utan bindnings- och uppsägningstid

En av de största fördelarna med Pennys mobilabonnemang är flexibiliteten. Alla mobilabonnemang tecknas utan både bindnings- och uppsägningstid, vilket innebär att du när som helst kan byta operatör eller ändra ditt abonnemang om du inte är nöjd.

Pennys kundservice är så kallad app-centrerad. Det betyder att du via en app själv kan ändra surfmängderna i ditt mobilabonnemang. Du laddar ner appen Penny från Google Play eller App Store. Penny är dessutom en av ytterst få operatörer som erbjuder möjligheten att pausa sitt mobilabonnemang redan från dag ett. Det gör du direkt i appen, och här kan du även återaktivera ditt abonnemang. Flexibiliteten passar till exempel dig som vill använda ditt mobilabonnemang under vissa perioder, till exempel på semestern eller i sommarstugan.

För att kunna teckna ett mobilabonnemang hos Penny måste du ha ett svenskt Visakort eller Mastercard. Varje månad dras en fast summa från betalkortet, vilket innebär att du slipper fakturor och minskar risken för att missa en betalning. Köper du till extra surf dras pengarna från samma kort.

Andra kostnader som går utöver ditt abonnemang, till exempel betalsamtal, utlandssamtal eller surf utanför EU och EES, betalas med din så kallade Pennypott som du själv fyller på i appen.

Spara surf hos Penny – max tre gånger ordinarie surfpott

I alla Pennys mobilabonnemang ingår obegränsade samtal och sms. Du väljer alltså bara vilken surfmängd du vill ha varje månad. Oavsett vilken surfmängd du väljer till ditt mobilabonnemang, kan du alltid spara oanvänd surf hur länge du vill. Dock kan du spara maximalt tre gånger storleken på din ordinarie månadssurf.

Penny erbjuder bara fyra olika abonnemangsformer, där du kan välja mellan 3, 8, 15 eller 40 GB surf. Det kan därför kanske vara svårt att hitta ett alternativ som motsvarar just dina surfvanor, men eftersom du själv enkelt kan ändra ditt abonnemang eller tillfälligt lägga till mer surf i Pennyappen har du stor möjlighet att prova dig fram.

Tänk på! Om surfen ofta tar slut kan det vara en bra idé att byta abonnemangsform i stället för att ladda på mer surf till det ordinarie abonnemanget.

Pennys mobilnät når 99,9 procent av befolkningen

Penny använder sig av Tele2:s mobilnät, som täcker 90 procent av Sveriges yta och når ut till 99,9 procent av befolkningen. Mobilnätet är konkurrenskraftigt, och har fått pris för sin i stort sett sömlösa 4G-täckning i hela landet. Snabba uppladdningshastigheter och hög samtalskvalitet är två faktorer som lyfts särskilt i omdömen om Tele2:s mobilnät.

Titta på Tele2:s täckningskarta för att få en uppfattning om vad även Penny kan erbjuda när det gäller täckning och näthastigheter.

Mobilnät
Tele2
Normalhastighet
10–40 Mbit/s
Täckning
99,9 %

Erbjudanden hos Penny

Penny har i dagsläget inga särskilda mobilabonnemang för studenter, barn och pensionärer. Dock är de ordinarie priserna riktigt låga, och nya kunder betalar dessutom halva priset för sitt mobilabonnemang de fyra första månaderna. Om du väljer att teckna både bredband och mobilabonnemang hos Penny får du dubbelt så mycket mobilsurf varje månad.

Penny erbjuder heller inga speciella mobilabonnemang för företag.

Barn
Senior (+55 år)
Student
Ungdom (18-27 år)

Kostnadsfritt att ringa och sms:a inom EU

Penny erbjuder fria samtal och sms inom Sverige och EU och EES, där även din månadssurf gäller precis som vanligt. Om du ringer samtal och surfar utanför EU och EES, betalas detta med din Pennypott som du själv fyller på i Pennyappen.

När du surfar, ringer eller sms:ar utanför Sveriges gränser använder du en utländsk operatörs mobilnät, vilket kallas roaming. Säkerhetsmässigt kan det vara en god idé att slå på mobildata, det vill säga surfa med roaming, i stället för att surfa med wifi när du är utomlands eftersom många nätverk är osäkra.

Om surfen på ditt Penny-abonnemang tar slut när du är utomlands, kan du logga in på ditt konto och fylla på surfen genom tjänsten Mitt Penny.

Ringa inom EU
Surfa inom EU

Penny erbjuder bara digital kundtjänst

Om du som kund hos Penny behöver hjälp med ditt mobilabonnemang hänvisas du främst att använda lösningsguiderna och hjälpartiklarna som finns i din Pennyapp. Om du inte hittar svaren du söker eller får den hjälp du behöver, går det även att kontakta Penny genom att skicka ett meddelande.

Penny håller meddelandefunktionen öppen dygnet runt, men svarar mellan klockan 9 och 18 på vardagar. Om du har frågor om din tjänst måste du vara inloggad på ditt Penny-konto för att kunna få hjälp.

På Pennys hemsida finns även ett forum där du hittar vanliga frågor och svar. 

Eftersom Penny inte erbjuder någon omfattande kundtjänst utan i stället satsar på digital service och app-centrerade lösningsguider, har de också kunnat hålla sina priser lägre jämfört med många andra operatörer på marknaden. Här gäller det att fundera över vad just du prioriterar: en del har behov av en mer omfattande kundtjänst, till exempel via mejl eller telefon, och kan därför tänka sig att betala lite mer, medan andra värdesätter låga abonnemangspriser och tycker att en digital kundtjänst fyller alla funktioner. Om du hör till den senare kategorin kan Penny mycket väl vara operatören för dig.

Chat
E-post
Facebook
Telefon

Vanliga frågor om Penny


Helena Darlöf

Skribent

helena.darlof@mobilabonnemang.se