Katshing är operatören för dig som vill surfa fritt och billigt i ett rikstäckande nät

Katshing är en relativt ny operatör på telekommarknaden och erbjuder i dagsläget bara två olika mobilabonnemang. Utbudet är med andra ord i minsta laget, men tittar man lite närmre på vad de inkluderar får man flera positiva överraskningar.

Båda mobilabonnemangen har obegränsad surf, fria samtal och sms, och de tecknas helt utan bindnings- och uppsägningstider. Det som skiljer abonnemangen åt är framför allt surfhastigheterna, men med tanke på att Katshing använder Tele2:s rikstäckande och stabila mobilnät surfar du säkert oavsett vilket abonnemang du väljer.

Priserna i förhållande till surfmängden är låga. Men trots det kan Katshing, till skillnad från många andra prispressare på marknaden, ändå erbjuda en relativt omfattande kundtjänst med flera olika kontaktvägar.

Fördelar

  • Obegränsad surf i Tele2:s mobilnät
  • Flexibla abonnemang
  • Tillgänglig support

Nackdelar

  • Litet utbud
  • Inga särskilda rabatter för olika målgrupper

Katshing erbjuder obegränsad surf samt fria samtal och sms

Katshing erbjuder i dagsläget två olika mobilabonnemang. Båda har obegränsad surfmängd per månad, fria samtal och sms. Det som skiljer de båda abonnemangen åt, och därmed priset, är hastigheten på surfen och inkluderad surf inom EU/EES. Katshing erbjuder inga rabatter på mobilabonnemang för olika målgrupper, men å andra sidan är priserna relativt låga. Särskilt med tanke på att surfen är obegränsad.

Mobilbonnemanget Surfa kan passa dig som kanske inte besöker de allra tyngsta hemsidorna. Här är det fri surf med hastigheter på upp till 1 Mbit/s som gäller. 5 GB surf inom EU/EES ingår.

Med det något dyrare abonnemanget Surfa+ surfar du fritt med 4G-hastigheter över hela Sverige. I det här abonnemanget ingår 10 GB surf inom EU/EES.

Tips! Om du har svårt att bestämma dig för vilken prisplan som passar dig bäst, kan du beställa ett gratis simkort och fundera några varv extra. Det är först när du aktiverar ditt simkort med en prisplan som du börjar betala.

Katshing har mobilabonnemang utan bindnings- och uppsägningstider

Katshings mobilabonnemang är flexibla och tecknas varken med bindnings- eller uppsägningstider. Om du väljer att avsluta ditt abonnemang hos Katshing löper avtalet ut samma kalendermånad.

I dagsläget finns det ingen möjlighet att pausa ditt mobilabonnemang hos Katshing. Men om efterfrågan bland kunderna börjar öka menar operatören att de kommer ta fram en lösning för det.

Om du känner att du har valt fel abonnemangsform kan du byta när som helst. Det gör du enkelt genom att logga in på Mitt Katshing.

Katshing använder Tele2:s nät som täcker 99,9 av Sveriges befolkning

En stor fördel med Katshings mobilabonnemang är att du surfar i Tele2:s prisbelönta mobilnät som har god täckning i hela Sverige. 2019 utsågs Tele2:s mobilnät som Sveriges bästa av det internationella mobilnätstestet P3 Mobile Benchmark. Tele2 fick då även högsta betyg när det gällde uppladdningshastigheten.

Som kund hos Katshing har du tillgång till

  • 2G-nätet, som främst används för samtal och täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning
  • 3G-nätet, som hanterar surf upp till 25 Mbit/s och täcker 99,6 av Sveriges befolkning
  • 4G-nätet, som hanterar upp till 80 Mbit/s och täcker 99,9 av Sveriges befolkning

Om du vill ha mer information om hur täckningen är just på din adress kan du kolla in Tele2:s täckningskarta.

Använd mobilabonnemanget utomlands och surfa inom EU/EES

Katshing har avtal med operatörer över hela världen, så ditt mobilabonnemang fungerar även utanför Sveriges gränser. Ska du resa inom EU/EES ringer du och skickar sms och mms helt kostnadsfritt till alla operatörer inom EU. I Katshings mobilabonnemang ingår, beroende på prisplan, dessutom 5 eller 10 GB surf som du kan använda inom EU. Om du ska resa utanför EU/EES gäller Katshings prislista för utlandet.

Om du ska resa till ett lite mer ovanligt resmål är det en bra idé att höra av sig till Katshing och fråga vad som gäller för ditt mobilabonnemang just där.

Det finns flera olika sätt att kontakta Katshings kundtjänst

Med tanke på att Katshing fortfarande är en liten operatör med pressade priser, är kundtjänsten ändå relativt omfattande. Speciellt om man jämför med de andra mindre aktörerna på marknaden.

Du kommer i kontakt med Katshings kundtjänst via telefon, chatt, mejl och på Facebook. Väljer du support via telefon anger du namn och nummer så ringer Katshing upp dig den tid som passar dig bäst (endast vardagar). Tanken med telefonsystemet är att du ska slippa långa köer och väntetider.

Tips! För information om driftstörningar i nätet kan du besöka Katshings sida med aktuell driftstatus.

Vill du hellre ha support online kan du också kontakta Katshing på vardagar. Vi har testat svarstiden och kundbemötandet i Live-chatten och resultatet är mycket positivt i båda avseenden.

Vill du ha vägledning i lättare ärenden kan du besöka Katshings supportsida med vanliga frågor och svar. Här kan du filtrera på olika kategorier och till exempel hitta information om abonnemangen, utomlandsvillkoren och hur betalningen går till.

Vanliga frågor om Katshing

Hur mycket surf får man med Katshings mobilabonnemang?

I Katshings mobilabonnemang ingår obegränsad mängd surf.

Vilka erbjudanden har Katshing på mobilabonnemang?

När du blir kund hos Katshing får du första månaden till halva priset. Du hittar alla erbjudanden från Katshing på vår sida.

Har Katshing rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Katshing erbjuder inga rabatter på mobilabonnemang för seniorer. Andra rabatterade abonnemang hittar du på vår sida om seniorabonnemang

Har Katshing rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, Katshing erbjuder i dagsläget inga rabatter på mobilabonnemang för studenter. På vår sida för studentabonnemang hittar du alla aktuella studenterbjudanden från andra operatörer. 

Kan man använda Katshing utomlands?

Ja, du kan använda Katshings mobilabonnemang utomlands. I abonnemangen ingår 5 respektive 10 GB surf som du kan använda inom EU.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekom-skribent helena.darlof@mobilabonnemang.se